Våra större evenemang

Under 2020-2021 har Dalatrave Romme precis som många andra arrangörer tvingats ställa in flera stora publikevenemang. Riktigt trist såklart, men så snart reglerna tillåter och vi kan erbjuda en cornasäker upplevelse på vår arena så kommer vi att sätta igång med våra arrangemang.


Midnattstravet

Midnattstravet på Romme avgörs alltid sista fredagen i juli. En härlig travkväll för hela familjen med artistuppträdanden från scenen, aktiviteter och spännande travlopp i sommarkvällen. 2021 är Midnattstravet planerat att genomföras den 30 juli om Coronarestriktionerna tillåter.

Påsktravet

Dalatravet Romme arrangerar av tradition Påsktravet med STL och V75 på påskdagen. Om tävlingsschemat medger avgörs gulddivisionen som en deltävling inför finalen av Paralaympiatravet. I år körs Påskatravet söndagen den 4 april.

Vintertravet

Romme har ofta tilldelats STL tävlingar med V75 i december. Dessa tävlingar har vi brukat smycka ut banan med en isbar, vinnande körsvenner fotas i en snötron och publiken kan njuta av vinterkonst. I år arrangeras V75 lördagen den 18 december.

Tjejkvällar på Romme

Tjejkvällarna har ofta varit mycket uppskattade evenemang. Travet har varvats med uppträdanden från scenen, utställningar, tävlingar och goodie bags med överraskningar från våra sponsorer. Tjejkvällarna har brukat köras i slutet av april, men under 2021 så kommer vi tidigast att kunna köra en variant under hösten.

Halloweentravet

Romme har i samband med höstlov och Halloween byggt upp en påkostad skräckbana med levande statister. Ett preliminärt datum finns spikat den 30 oktober.

Kommundagarna

Rommes Kommundagar har funnits med i närmare 40 år. I samarbete med ATG ombuden och våra sponsorer så har vi kunnat erbjuda bussresor från hela dalarna. Detta har varit en stor del av vad våra besökare förknippar med Dalatravet. Tyvärr tvingades vi ställa in de flesta Kommundagarna under 2020 och även under 2021 så har flera av de planerade datumen redan avgjorts.

Om tävlingsschemat medger och vi får bra respons från sponsorer och ATG ombud så är vi inställda på att kunna köra några av de kommundagar som brukar ligga på våren under hösten 2021.

I ordning som kommundagarna brukar köras. Fagerstadagen, Södra Dalarnas dag, Sala Hebydagen, Västerdalarnas dag, Avestadagen, Norbergsdagen och Västerbergslagens dag.