Våra större evenemang

Under 2020-2021 har Dalatrave Romme precis som många andra arrangörer tvingats ställa in flera stora publikevenemang. Riktigt trist såklart, men så snart reglerna tillåter och vi kan erbjuda en cornasäker upplevelse på vår arena så kommer vi att sätta igång med våra arrangemang.


Midnattstravet

Midnattstravet på Romme avgörs alltid sista fredagen i juli. En härlig travkväll för hela familjen med artistuppträdanden från scenen, aktiviteter och spännande travlopp i sommarkvällen. 2023 är Midnattstravet planerat att genomföras den 28 juli.

Påsktravet

Dalatravet Romme arrangerar av tradition Påsktravet med STL och V75 på påskdagen. Om tävlingsschemat medger avgörs gulddivisionen som en deltävling inför finalen av Paralaympiatravet. 2023 fick dock tyvärr Påskatravet flyttas till Solvalla då vi hade sjuka hästar på Rommes stallbacke.

Vintertravet

Romme har ofta tilldelats STL tävlingar med V75 i december. Dessa tävlingar har vi brukat smycka ut banan med en isbar, vinnande körsvenner fotas i en snötron och publiken kan njuta av vinterkonst. 2023 är det dock inget V75 på hösten utan vi har istället en sommardag i augusti med E3.

Tjejkvällar på Romme
Tjejkvällarna har ofta varit mycket uppskattade evenemang. Travet har varvats med uppträdanden från scenen, utställningar, tävlingar och goodiebags med överraskningar från våra sponsorer. Tjejkvällarna har brukat köras i slutet av april, men under 2023 så kommer vi tidigast att kunna köra en variant under hösten.

Kommundagarna

Rommes Kommundagar har funnits med i närmare 40 år. I samarbete med ATG ombuden och våra sponsorer så har vi kunnat erbjuda bussresor från hela dalarna. Detta har varit en stor del av vad våra besökare förknippar med Dalatravet. 

Om vi får bra respons från sponsorer och ATG ombud så är vi inställda på att kunna köra några av de kommundagarna under hösten 2023.

I ordning som kommundagarna brukar köras. Fagerstadagen, Södra Dalarnas dag, Sala Hebydagen, Västerdalarnas dag, Avestadagen, Norbergsdagen och Västerbergslagens dag.