Tränarintervjuer

Tränarintervjuer


Mattias Djuse
Loaded Amin (1) gick bra i debuten och skall normalt sett gå framåt med det loppet i kroppen. Han kan öppna rätt så bra och från innerspår han bör vara med där framme direkt. Han går dock från alla positioner så ledningen är inget måste. Det är ett öppet lopp men på papperet ser det ut som att han skall vara ett tidigt bud om segern.  
Secret Celibration (2) har gjort några lopp i vinter. Hamnade utvändigt om ledaren senast och fullföljde då klart godkänt. Ett andraspår är inget bekymmer och även den långa distansen funkar utan problem. Det är ett öppet lopp och normalt sett skall han vara en av de som ses med lite chans.
Mastroianni (3) vann  i debuten men kom aldrig in i matchen i loppet efter så den starten kan vi bara glömma,. Han är mer stark än snabb så det gäller att det blir tempo på loppet och att han kommer till och får ett vettigt slagläge. Har det tränat på efter senaste loppet och verkar bra. Med klaff på vägen kan han vara med bland de tre.
Erjon (7) går jämnt och bra. Serveras nu ett passande utgångsläge och bör därmed få en fin position. Han gick i ledningen i ett V75-lopp senast. Fick då hård press och kunde inte försvara sig till slut. Gick ändå fullt godkänt. Kan öppna bra så ledningen är åter inom räckhåll men går egentligen från alla positioner. I ett lämpligt gäng hoppas jag att han kan vara med och göra upp om det.  


Viktor Lyck
Kept By Global (1) strulade till det en massa i fjol. Han agerade omoget och kostade på sig en hel del onödiga galopper. Har nu tränat på i vinter det är bara att hoppas att polletten har trillat ned. Verkar okey i jobben men det kan ändå fattas lopp i kroppen. Vi inriktar oss i första hand på att han skall sköta sig och därmed också ta en skaplig placering.  
Global Dame (5) är uppfräschad inför sin come back. Hon har tränat bra med 1.22 i långvagn som bäst. Det är en bra häst i grund och botten. Har ju tidigare visat att hon duger bra i sin klass så jag tycker att hon skall räknas från ett lämpligt smygläge. Vi rycker nu framskorna och det har förr visat sig vara ett plus.


Oskar Kylin Blom
Fifa Vendil (1) skulle egentligen ha gjort ytterligare någon start under fjolåret men blev sjuk runt jul och fick istället ta det lugnt och ladda om batterierna. Är nu okey och vi har som bäst kört ett 21-jobb inne på banan. Hon kan öppna bra och har därmed ett passande läge. Har väl knappast någon toppform men jag tycker ändå att hon med lite klaff skall kunna dyka upp där framme någonstans.
Nena Barosso (9) gör debut för oss. Har bara tränats på här hemma och det är därmed svårt att säga var hon står. Har dock inte riktigt övertygat i jobben så jag ligger lågt angående hennes segerchanser. Vi gör en start innan vi bestämmer om framtiden.


Olle Alsen
Hemisphere (2) har liksom många av mina hästar på senaste tiden haft halsproblem. Nu är han okey igen och tränar jättebra. Var senast femma i ett montelopp och gjorde det bra. Det är egentligen under sadel som han för oss har gjort de bästa loppen. Har nu ett lämpligt sulkylopp och dessutom ett passande läge. Vi smyger och hoppas vara bland de tre.  


Hans Strömberg
Starstrucked (2) har gjort det mesta rätt under året. Hon är stark och trivs med den långa distansen. Vi skall i ärlighetens namn medge att hon har mött enklare gäng i starterna innan och kommer nu upp lite till bevis. Formen är dock fortsatt lika fin.
Xerava C.D. (2) var bra som tvåa på Solvalla senast. Då handlade det om ett lopp över 2640 meter och det skall bli intressant att se vad hon kan prestera i ett lopp halvvarvet längre. Jag räknar dock med att det inte skall vara något problem. Hon står rätt inne i loppet rent penningmässigt och det känns som att hon är i kommande. I ett litet fält blir jag inte överraskad om hon dyker upp i segerstriden.
Ella (3) har vi gjort några starter med och hon har gått hyggligt utan att för den skull ha signerat några stordåd. Hon kan öppna riktigt bra men det är klart att ett åttondespår är inget plus. Det gäller att det löser sig och med lite klaff på vägen kan det vara ett outsiderbud.
B.B.Eight (5) har vi haft en månad och i stort sett har vi mest knallat skogsturer med honom. Jag har kollat hans tidigare starter och man får där uppfattningen att han är lite entaktad. Från ett spår väl långt ut på vingen får han i första hand inrikta sig på att jaga en fin slant.


Jan-Olov Persson
Solans Wille (4) har skött sig bra med tre raka andraplatser. Han utvecklas hela tiden och det känns som att han står lite på tur att få sätta en femetta. Läget passar honom bra och han är ju med där framme, kanske till och med ledningen, direkt. Han är en av de som ses med chans.
Bäcklös Sol (4) har varit struken på grund av en infektion efter senaste starten. Känns nu okey igen men det kan behövas lopp i kroppen innan vi kan räkna med att formen sitter där. Han får ses som en outsider i detta gäng.
Zätamustangen (7) var ut på V75 senast och hade då ett elftespår bakom bilen. Kom ändå helt rätt på det och satt i ledarens rygg tämligen omgående. Det visade sig vara ett uselt läge den dagen och i sista sväng blev han dragen sist och så var den dagen förstörd. Formen sitter i varje fall där och nu i normal omgivning från ett passande spår tycker jag att han tidigt skall vara att räkna med.  
Deviljas Kloker (8) är jämn och stabil men han har inte direkt radat upp segrar i karriären. Han kan vara lite lat och bekväm av sig men gör ändå det bra. Jag räknar med att han tar en fin slant även denna gång.