Tränarintervjuer

Tränarintervjuer


FREDRIK WALLIN

Eau De Vie Eagra (6) kan mycket bättre än han visat så här långt för mig. Han tränar riktigt bra och var också fin i första starten för oss. Sedan var han sämre och nu senast blev det galopp. Han tränar bra så att jag helt enkelt väntar mig att han ska göra en riktigt bra insats inom kort - kanske redan den här gången. I så fall är han med långt framme.

Bonnie Wibb (10) är ett sto som nu har fått precis allt som passar henne. Läget är perfekt då hon är startsnabb och distansen är hennes klart bästa. Från det här läget måste jag tro på att hon gör ett fint lopp och visst tror jag mycket på henne inför den här starten.

DAVID PERSSON

Georgia Am (3) har fått ett perfekt läge då hon närmast följer startbilen den första biten. Hon vara bra vid segern i den senaste starten från just ledningen. Det är en klart vettig häst som ska kunna räcka långt igen även om jag är medveten om att det finns flera starka namn emot denna gång.

Sandokan (7) är mycket bra för klassen och höll bra som trea senast mot bra hästar. Innan dess hade han tre raka i tuffa gäng och det är en häst som visat att han tål att göra jobbet på egen hand. Även om vi inte direkt jublade när vi fick se läget så har vi inte kastat in handduken. Han är så bra att det ändå ska vara en riktigt bra chans. Det känslige som fifty-fifty om vem som har den bästa chansen av våra två hästar.

OSKAR KYLIN BLOM

Klack Jess (2) har egentligen bra fart men hon har stannat helt två gånger i rad och det är oroväckande. Hon har visat att honkan och efter de här stoppen så har hon gått bra in i mål. Det är som sagt knepigt med henne så prio ett måste vara att få henne att sköta sig. Om hon gör det så finns det kapacitet som duger bra.

Magnoila Park (4) gick jättebra vid segern senast. Allt verkar bara bra efter det och i och med att och hon  kan öppna bra så ska hon kunna vara med i striden om det klaffar skapligt under vägen.

Arno Dell’est (7) kommer från seger i ett breddlopp i sitt första lopp hos oss. Han hade varit fin i jobb hemma på gården så visst fanns det lite förhoppningar på honom. Jag kunde ändå inte tro att han skulle vara så bra som han var. Han kan sluta ganska långt framme igen om det klaffar under vägen.

Stormyran Erkki (8) var inte som bäst senast och efter det har han blivit åtgärdad. Han körs bara lugnt i träningen då han ändå aldrig visar något i jobben. Han är väldigt startsnabb så han bör passera en del ganska snabbt. Jag har förhoppningar på honom redan i första starten efter vila.

Egon Vendil (9) tycker jag går bra för dagen och jag är lite spänd på honom inför den här uppgiften. Han siktas mot kriteriekval så det är en häst vi tror en del på. Nu möter han flera hästar med fina prestationer bakom sig men bakom de bästa kan han nog göra ett bra lopp.

DANIEL REDÉN

(genom Martin P Djuse)

Faeza Zet (3) är en jäkligt fin häst i grunden. När hon var femma i Norge så tog hon inte resan speciellt bra. Med tanke på det gick hon ändå okej. Senast krånglade halsen och det blev dessutom helt fel kört. Nu tränar hon fint igen och det känns som hon ska kunna prestera bra. Hon ska absolut duga bra i det gänget hon möter nu.

Global Duchess (10) har tyvärr ofta problem med brunst och har då lite svårt att göra sig själv rättvisa. Hon var fin vid segern i Lindesberg i slutet av juli och verkar bra i jobben. Trots bakspår måste hon kunna vara med och kriga om segern. Hennes kapacitet duger normalt bra i den här typen av lopp.

MATTIAS DJUSE

Waterford Wine (5) var duktig som tvåa i sin debut i monté. Han känns fin efter det och med ett mont’elopp i kroppen så bör han kunna vara ännu lite bättre nu. Med tanke på insatsen senast så räknar jag att han på nytt kommer att göra ett bra lopp och han startar med bra chans.

With Wings (6) gick i första starten senast men sedan blev det galopp i omstarten. Han verkar bra igång för dagen och läget ser bra ut. Han har ingen bra rad men det är en häst med bra fart för klassen.

A Teaser (9) vann storloppet E3 senast och visade att hon hör hemme bland de allra bästa. Hon har varit fin i jobben efter storloppsseger. Det här loppet är genrepet inför kriteriekvalen och vi räknar med att hon kommer att vara i fin form just nu och det är klart att hon ska ha toppchans.

Frustration (9) har varit ute mot eliten i stort sett varje gång i år. Hon har visat lika bra kapacitet som A Teaser och det skiljer inte mycket mellan de två. Även h0n sköter jobben på ett bra sätt och det blir spännande att se bägge den här gången.

Udine Celeber (10) gick ett klart bra lopp senast och visade att hon kan bättre än hon gjort innan dess. Hon har varit fin i jobben efter det. Normalt sett har hon kunnande som ska räcka långt i klassen. Hon är startsnabb och bör få ett fint lopp och kan nog vara med högt uppe här.