Tränarintervjuer

Tränarintervjuer


Joakim Elfving
Global Boost (4) var jag nöjd med senast. Hon saknade lopp i kroppen och behövde den genomköraren för att ta ett kliv närmare toppformen. Har ett intressant läge och jag hoppas att hon därmed får ett lämpligt rygglopp. Jag hoppas att hon med barfotabalansen, som är det optimala för hennes del, är med bland de tre igen.
Toscana Southwind (5) har gjort det riktigt bra i sina senaste starter. Har visserligen varit struken i en tilltänkt start för ett par veckor sedan. Orsaken var dåliga blodvärden men nu är allt okey igen och hon har även agerat klart uppåt i jobben. Läget kan vara en fälle men löser det sig tycker jag att hon är bra nog att vara med i striden.  
Debbie Kronos (10) har ställt till det för sig i sina senaste starter. Näst senast kom hon aldrig in i matchen och gången efter blev det galopp direkt. Hon är bra igång och när det nu serveras ett läge som bör betyda att hon trampar iväg felfritt så skall hon kunna vara med i den främre träffen.


Per Lennartsson
Nappa Hall (1) har haft problem att komma igång och jag måste medge att han har varit sämst i klassen i stort sett hela tiden. Han har dock släppt till en del i vinter och var i varje fall så okey att vi vågade anmäla till kval. Där efter en surgalopp i första sväng överraskade han med en riktigt fin insats. Jag körde faktiskt utan att pressa honom 17,5/1500. Det känns efter den insatsen som att han trots allt skall räcka en bit så han startar med chans.
Arvid Tilly (5) har känts jättefin och är i grunden en riktigt bra häst. Senast blev det en tidig galopp men det hela grundades i att han blev lite överforcerad då det kom en attack bakifrån. Det är en herre som måste ha lite marginaler på sin sida för att det skall stämma fullt ut. Formen sitter där vilket han visade i loppen innan. Läget nu bör passa eftersom han är helt okänslig för position. Jag tycker att han felfri skall ses med en bra chans.
Hazard Boko (9) har haft ett litet uppehåll.  Har inför sin come back gått två 18-jobb vilka han löste på bra sätt. Han känns helt okey men jag kan samtidigt medge att han inte är superladdad. Vi möter nu ett lämpligt sällskap men faktum är att jag helst hade sett att han haft ett framspår. Med ålderns rätt har han funkat bäst med en position där framme.  


Tommy Eriksson
Kakko Bob (1) springer på halvfart. Var en stor besvikelse i debuten där han egentligen inte ville någonting. Han kan avsevärt bättre och skulle han visa upp träningsformen så är han med långt fram i den här omgivningen.
Matteus Laday (1) har äntligen börjat visa lite av det som man trodde om honom under fjolårets träningsrundor. Han har fin form och jag tror att han kommer att ha en fin säsong framför sig. Spåret är väl inte det bästa men trampar han bara iväg och får en vettig position skall han kunna vara med i striden.  
Intensity (10) fick aldrig visa sitt kunnande senast. Satt då fast med alla krafter sparade. Jag har haft höga tankar om den här hästen men det har inte riktigt fungerat i loppen. Nu borde det vara en omgivning som passar så jag hoppas att han kan visa sitt rätta jag och vara med i striden.


Olle Alsen
Gull Blesen (2) är en speciell herre som inte alltid inriktar sig på att hålla sig till trav. Han har lätt fört att hetsa upp sig så det gäller att hela tiden dämpa honom.  Att han nu har ett framspår bakom bilen bör passa honom. Sköter han sig har han fart nog att vara med i platsstriden.
Maison Plage (7) avslutade fjolåret på ett övertygande sätt. Han har nu haft en välförtjänt paus och har fått en hel del jobb men vi har inte kört fortare än 1.20. Han får som vanligt inrikta sig på att slicka sargen och med rätt lopp kan han dyka på en plats.
Gordon Mearas (7) har gjort två lopp efter vila och borde ha hittat formen på allvar. Blev störd från start senast så den starten kan vi glömma. Har nu ett passande läge och kommer han bara till ledningen så biter han som regel riktigt bra ifrån sig. Jag är inte främmande för att han i den här omgivningen kan vara med i striden.


Jörgen Westholm
James Bay (5) har inte löpt upp emot de förväntningar som vi har haft på honom. Han har tränat på och känts riktigt fin men ej fungerat i loppen. Skulle det släppa för honom och han visar sitt rätta jag har han kapacitet att vara med i den främre träffen.
Bottnas Intense (8) var riktigt fin senast och gav då besked om att toppformen sitter där. Nu serveras dock ett klurigt läge och när det dessutom är en riktigt tuff omgivning så får vi i första hand hoppas på en plats bland de tre.