Tränarintervjuer

Tränarintervjuer


Robert Skoglund
Ängsmy (1) hade vunnit senast om jag hade väntat med att sätta in speeden till upploppets början. Nu gick vi till attack redan 650 kvar vilket innebar att hon bröt ut och tappade fart i sista kurvan. Nu avvaktar vi med attacken och jag hoppas att det innebär att hon tar revansch. Hon känns fortsatt lika bra.  
Ängsflora (3) är en jättelovande unghäst som dock fick en reaktion efter lite täta starter. Är behandlad inför det här loppet och känns nu helt okey igen. Det är ett öppet lopp men sköter hon sig är hon bra nog att vara med i toppstriden.
Dhyana S. (4) är bra i grund och botten men jag är inte helt säker på att hon kommer till start. Vi kollar upp henne på tävlingsdagen innan vi bestämmer oss.
Ängsfanny (4) var inte lika fin senast. Gick väl kanske okey men jag har större krav på henne än så. Är också åtgärdad efter den starten och av jobben att döma verkar allt bättre igen. Läget med stängt spår på tillägg är inte det bästa men löser det sig är hon i varje fall bra nog att kunna överraska. Det känns som en outsiderchans.
Ängspuma (7) kommer från en imponerande seger. Tog då hand om ledningen i den första kurvan och vann sedan en enkel seger med sparade krafter. Jag har hela tiden sett henne som tvåa i kullen bakom Majblomster. Det känns nu som en passande uppgift och en plast bland de tre ligger åter inom räckhåll.
Teknologen (9) har gjort det bra och det är en häst som besitter fin kapacitet. Jag sticker inte under stol med att vi har satsat på det här loppet. Han kan öppna riktigt bra och skall kunna komma bra till direkt. Gick jobb i tisdags och känns bättre nu än inför förra starter. Visst är det bra emot men han skall inte räknas bort i förhand.   


Öystein Tjomsland (gm Jimmy Jonsson)
Kjempa Re (3) en fin märr under utveckling. Är fortfarande orutinerad men tar ett kliv framåt för varje start. Möter ett jämnt sällskap denna gång och det känns som att en placering bland de tre ligger inom räckhåll.
Elita (7) har gjort det bra i stort sett varje gång. Kommer från en snygg seger och gav då besked om att storformen sitter där. Över kort distans har hon visat att hon gärna gör loppen själv i ledningen men när det blir längre distanser passar rygglopp bättre. Har därmed ett lämpligt läge och skall kunna få ett passande lopp. Det är tufft emot så det blir svårt att vinna men en fin placering bör hon kunna greja.
Norheim Tulla (7) har gjort det bra i stort sett hela tiden. Kanske var bättre än i tidigare starter då hon senast vann i Östersund. Möter nu ett tufft sällskap men har ett passande spår så det bör bli ett bra lopp och i varje fall ligger en fin penningplacering inom räckhåll. Det kommer nu att bli barfota bak för första gången.
Frivoll Grom (9) är en riktigt fin häst som i år i år är obesegrad på fem starter. Det känns som att han stadigt utvecklas. Han har nu haft ett litet uppehåll men är fortsatt fin i jobben så någon formsvacka är inte att räkna med.  Det är klart att det är ett tufft sällskap men vi gör ändå ingen hemlighet av att det är en häst som startar med god chans.
Re Alkapital (9) har gått bra hela året och tjänar stadigt fina pengar. Fick nöja sig med andrapriset senast men signerade då ett topplopp så det är ingen tvekan om att formen sitter där. Det är klart att läget för hans del är ett minus. Det blir tufft att vinna men en fin penningplacering  ligger inom räckhåll.


Björn Steinseth
Garli Jerkeld (1) signerade en fin debut där han med galopp på vägen var trea på en 33-tid. Av jobben att döma har han med det loppet i kroppen gått framåt. Har väl inget önskeläge med många hästar att runda så det kan bli tufft att vinna. En platschans ligger dock inom räckhåll.
Hå Blesen (1) är en snabb herre som senast över fullvuxna 2620 meter fick gå utvändigt om ledaren. Det blev då lite stumma ben till slut men han höll ändå bra som fyra. Han känns bra i jobben så även om det kan bli tufft att vinna skall han i varje fall ses med en god platschans.  
Sjöli Fryd (4) var inte på topp senast i Bollnäs så den starten kan vi snarast glömma. Det känns dock som att det var någon tillfällig svacka. Hon har jobbat bra inför den här starten så formen sitter där. Agerar hon som i ljusa stunder är hon med och gör upp om en topplacering men efter starten senast får vi nöja oss med ett outsidertips.  
Nord Äge (6) är en fin travare som jag lovar kommer att springa fort över den korta distansen. Läget kan ock vara lite speciellt och det gäller att vi kommer vettigt på det. Helst skulle jag vilja se att vi får rygg på någon som håller tempot uppe. Han kan med klaff vara med och kriga om en topplacering även i den här omgivningen.  
Solan R.S. (9) är en bra häst men möter också riktigt bra hästar. Det går inte att bara påstå att man vinner loppet men vi kommer i varje fall att sälja oss dyrt. Han gick 27,0 i dödens senast och kommer säkert att putsa sitt rekord denna gång. Det kommer inte att bli lätt att hämta tillägg på honom.


Petter Lundberg
Gordon Brodde (2) har tävlat lite ojämnt och har väl Inte riktigt hittat den rätta formen. Innan har riktigt visat att har är tillbaka får vi köra snälla lopp och i första hand jaga en fin placering. Vanligtvis är han sylvass från start men från bakspår har han ingen nytta av det.
Showmethecash (5) var seg i första starten efter vila. Gången efter laddade jag från start vilket utmynnade i en galopp i den första kurvan. Han gick bra efter markförlusten och skar linjen med sparade krafter. Han kan inte öppna så det är inte aktuellt med någon ledning. Det gäller att det klaffar med position men med klaff har han fin kapacitet och kan överraska.