Tränarintervjuer

Tränarintervjuer 17 juni.
Daniel Reden
Giulietta Zet (1) var inte riktigt sig lik i kvalet. Sprang då mest och bromsade men vi hade vid den tiden en del sjukdom i stallet så förklaringen låg där. Det är annars en fin häst som fått tid på sig. Hon får nu känna på hetluften och kommer säkert att göra ett bra lopp.
Yuvraj (3) överraskade med att galoppera bort sina möjligheter senast. Det känns annars som att formen sitter där. Det blir en del justeringar balansmässigt till den här starten och förhoppningen är därmed att hon skall fungera fullt ut.
Beacon Kronos (7) gick riktigt bra senast och det känns verkligen som att formen nu har infunnit sig. För hans del är dock innerspår ingen höjdare men vi hoppas att han tar sig iväg och att det löser sig och att han kommer vettigt på det. Han är att räkna med.


Tomas Pettersson
Ajlexes Abraxas (5) var inte riktigt som bäst senast. Har annars i starterna innan känts bra så jag hade en del förhoppningar på henne. Vi hoppas att insatsen senast var en tillfällighet och att hon nu visar upp sitt rätta jag. Funger hon fullt ut är hon med och jagar en plats.  
Matadoren Eme (7) har gjort en start efter lång vila. Gick då riktigt bra och visade att han är kraftigt på gång igen. Han borde också ha dragit nytta av loppet senast och har säkert tagit ett kliv framåt formmässigt. Möter dock bra hästar denna gång och i kombination med ett dåligt startspår får vi i första hand hoppas på en 3-4 plats.  
Barry Wadd (7) var inte till sin fördel senast. Han var nog efter att i vintert haft en del sjukdomsproblem helt enkelt lite för tunt jobbad. Han kommer säkert att gå framåt med lopp i kroppen men måste ändå visa bättring innan man vågar tro på några stordåd.  
Nice Knight (9) gör ofta jämna fina insatser. Möter nu en del bra hästar men kommer säkerligen att även denna gång vara med och tampas om en hygglig penningplacering.


Joakim Elfving
Global Boost (2) gick bra senast vid seger på Umåker. Har efter det åtgärdats med tillhörande paus. Känns bra igen i lugna jobb. Tanken är att nu hon skall göra sin första start utan skorvilket bör ge en extra kick. Läget är dåligt men hon är bra och en 3-4 plats bör ligga inom räckhåll.
Grab a Bite (3) har gjort bra lopp utan att för den skull fått sätta pricken över i. Hon har inte riktigt kommit rätt på det i loppen. Jag tycker ändå att hon stadigt utvecklas. Vi kommer nu att prova lite annan utselning bl.a. med helstängt huvudlag och utan framskor. Jag tycker att hon skall räknas tidigt.  
Dino Cream (11) har inte startat på ett tag men har tränat på bra och när det nu serveras ett riktigt bra utgångsläge tycker jag att han skall ses med en bra chans att dyka upp i den främre träffen.


Fredrik Linder
Javeline (3) är en riktigt bra häst som var helfin i debuten. Banan då var dock långt ifrån bra och han tog helt enkelt illa vid sig och fungerade inte alls på samma fina sätt i loppet efter. Vi backade därför bandet och lät honom istället få en träningsperiod. Nu känns han fin igen och allt verkar bra. Läget passar perfekt och jag hoppas att vi har en häst som är med och gör upp om segern.
Vienna Wine (3) var William riktigt nöjd med senast. Fick då nöja sig med andraplatsen trots et strålande insats. Hon känns fortsatt lika fin och har tagit loppen på bra sätt. Från ett framspår får hon säkert en fin resa och kan säkert vara med bland de tre igen.
Falcon Am (7) har äntligen ett framspår och därmed är ledningen inom räckhåll. Han har visat kanonform en längre tid men har inte haft någon tur med löpningsförloppen. Nu känns det som att de yttre omständigheterna stämmer och därmed tycker jag att han skall ses med chans att vara med i segerstriden.  ​