Tränarintervjuer

Tränarintervjuer till Rommes tävlingar den 19 juni


Peter G. Norman
Xanthis Gucci (2) är en fin häst som vi har en del förhoppningar på. Han gick bar i debuten men kom då sent loss men gick med full fart över linjen. Det känns inte som att han är någon startraket så läget är knappast något plus. Det finns därmed risk att han hamnar lite snett på det men löser det sig, och med lopp i kroppen, har han fart att rekordsänka och därmed vara med där framme i striden.

Rally Inge (2) har haft problem inledningsvis vilket innebar att han kom sent igång. Nu är han frisk och tränar helt okey. Jag anar dock att han behöver något lopp i kroppen innan han är att räkna med på allvar. Har dessutom ett chansartat läge så han får inrikta sig på ett snällt lopp och en skaplig placering.

Fredrik Linder
Jeppas Voodoo (2) är en rejäl Love You häst som har tiden för sig. Han är bra men det känns inte som att han riktigt är redo för att vara segeraktuell. Han kommer att gå en 16-tid men är ändå inte riktigt färdig.  I första hand är vi med för att se och lära. Det blir ett försiktigt upplägg.

Magnus Jakobsson
Global Bursard (2) har det varit en del krångel med. Han visade tidigt fin talang men efter en operation kom problemen. Nu är han okey igen och har jobbat bra inför sin debut. Vi har inte kort fortare än i kvalet men å andra sidan avslutade han då med en 15-runda. Allt väl efter det och min förhoppning är att han redan nu skall vara redo att dyka upp i striden.

Jimmy Dahlman
Lino Band (2) är en fin häst som inte gått något distansjobb fortare än i kvalet.  Avslutade då med en 16-runda sista varvet. Han är säkert lite vassare med den genomköraren i kroppen. Har ett passande smygläge så det bör bli ett bra lopp. Med lite klaff på vägen är han med i den främre träffen.

Patricia Zaz (7) vann på bra sätt senast. Visade då att formen sitter där. Möter lite tuffare gäng denna gång men klaffar det bara på vägen för henne så är hon vass över ett upplopp. Med lite överpace och lämpliga ryggar på vägen så gynnas hennes möjligheter. Hon kan vara med där framme någonstans med klaff.

Kenneth Haugstad
Charm (3) tränar jättefint och är inte så tokig i grund och botten. Hon har visat förr att hon tappar formen då vi närmas oss jultid så av den anledningen valde vi att koppla av henne och istället ge henne en träningsperiod. Det känns som att det har gett resultat och hon gör en intressant come back. Hon har kapacitet att räcka även om jag helst hade sett att hon haft ett framspår.  
Akermann (6) känns helt okey och det verkar som att han tar loppen på rätt sätt. Han var riktigt fin senast då han var trea trots att han då fick inleda med ett varv utvändigt om ledaren. Han är bäst med ett rygglopp och har då en vass speed. Han skall ses med chans att vara med bland de 3-4 främsta.  

Concrete Dee (7) gjorde ett riktigt bra lopp senast. Han fullföljde då starkt som trea. Jag har fått för mig att det här kommer att bli en riktigt bra montehäst. I sin första start under sadel hade han otur och galopperade då bort sig i en trång situation in i första sväng. Gick dock riktigt bra därefter. Möter nu några bra men han skall inte underskattas

Allagash Nancy (8) har inga poäng och får därmed starta i ett gäng som är avsevärt enklare än vad hon mött tidigare. Hon var dock inte sig lik senast men det visade sig att hon då drogs med en halsinfektion. Är frisk igen och bör kunna en 13-tid och skall därmed vara en av de som räknas. Har tyvärr fått ett tråkigt spår vilket naturligtvis är ett minus men det är bara att hoppas att det löser sig.

Anders Högberg
Sotana (4) har tränat på bra inför sin come back. Jag kan direkt säga att hon är bättre än raden och sköter hon sig som i träningen kan hon tillsammans med en rutinerad ryttare vara med och strida i den främre träffen.

Sjö Odin (4) var positiv rent prestationsmässigt senast tillsammans med Lena. Han hade dock bekymmer med en gamasch som skavde och i klartext innebar att han travade illa. Nu kommer han ut utan störande skydd och därmed skall han fungera fullt ut. Tidsmässigt duger han i de här sammanhangen och han skall räknas tidigt.

Tommy Eriksson
Angus Rice (2) är en fin häst som har utvecklats hela tiden. Har tyvärr ett knepigt startspår och det är klart att det därmed kommer att behövas en hel del tur på vägen. Löser det sig är han dock så bra att han skall kunna ta en fin placering.


info@dalatravet.se