Tränarintervjuer

Tränarintervjuer till Rommes tävlingar


Fredrik Wallin
Icone de L’Etre (1) känns som en fin häst som har tiden för sig- Är dock ännu så länge aningen omogen. Hon är framförallt stark och tuggar på men har kanske inte riktigt ännu hittat den rätta speeden utan är ännu så länge aningen entaktad. Var dock fin i senaste jobbet där vi körde 18,5/2000.

Ibiza Bay (1) är en lite lättare modell än Icone. Hon gick bra senaste jobbet och visade då att formen sakta men säkert infinner sig. Det är en fransyska så det behövs några lopp innan polletten på allvar trillar ned. Läget nu är inte det bästa men jag tycker ändå att hon skall kunna knipa en fin placering där framme någonstans.

Tommy Eriksson
Simb Gagarin (3) har gjort skapliga lopp på sistone. Han kan dock ännu inte riktigt visat hela sitt register. Det finns ytterligare en växel. Har ett knepigt läge denna gång och det behövs klaff på vägen. Löser det sig och han får smyga med är han dock vass nog att spurta till sig en plast bland de tre.

Reach For Divinity (3) har bara två lopp i kroppen efter lång bortovaro. Formkurvan pekar uppåt men än fattas det lopp i kroppen innan han är att räkna med på allvar. Han får smyga med och om möjligt ta en skaplig penningplacering.

Joakim Elfving
Lucid Dreaming (5) har gjort det bra och framförallt gått fina tider. Det känns som att han stadigt utvecklas. Har nu ett lämpligt utgångsläge men är kanske ingen startraket. Kan i varje fall öppna skapligt så det bör bli en fin invändig resa. Löser det sig på vägen är han åter med bland de tre.

My Sea (7) var riktigt bra senast men efter det har det varit en del småstrul och har av den anledningen inte kunnat starta på ett par veckor. Står hårt inne i detta lopp men får han bara en ryggresa kommer han ändå att knipa en skaplig slant

Dennis Palmqvist
Minnestads Ecuador (6) han hade varit åtgärdad inför förra starten. Det blev därmed långt mellan starterna och han behövde det loppet. Allt verkar bara bra efter och normalt sett skall han gå framåt med lopp i kroppen. Det ser nu ut som en passande uppgift och det måste absolut vara ett tidigt segerbud. Han har provat 3100 vid två tillfällen tidigare och det har fungerat bra så distansen skrämmer inte.

Peter G. Norman
Brasco Brodde (5) har gjort det bra. Gjorde dock bort sig senast men var då inte riktigt fräsch och var ursäktad. Galopperade då kort efter start. Åtgärdades efter den starten och har därefter skött jobben på ett riktigt bra sätt. Han har ett passande spår och kommer han till ledningen ses han med bra chans.

Greenhill’s Rocco (7) var bra senast han besökte Romme. Har tyvärr varit sjuk och struken efter det. Nu är han helt okey och har tränat på fullt ut. Känns riktigt bra igen. Bör klara spåret även om det är lite snävt. Är kvick ut och det är inte omöjligt att han når ledningen en position som han gillar. Jag hoppas att han från spets är med och gör upp om segern.

Fredrik Tengstad
Rorri Bris (7) har varit borta länge. Hos oss har han varit i ett par månader och vi har tränat på men inte kunnat ge honom några vassare snabbjobb. Han får i första hand starta för att få upp tempot och successivt hitta formen. Vi har inga segerfunderingar direkt i hans come back. Det viktigaste är att han fungerar och får en nyttig genomkörare. Kan det sedan även ge en slant är det ett plus.

Jackpot Band (8) har det mest strulat för under året. Så fort som han kommit igång har det hänt något och vi har fått börja om. Nu är han på gång gen och känns fin men vi har inte kunnat vässa till honom. Han startar mest för att få lopp i kroppen. Läget är dessutom knepigt men på sin fina kapacitet kan han ändå vara 3-4.

Leif Witasp
Will I Am (8) var inte alls bra i sin senaste start. Vi har kollat upp honom utan att ha riktigt hittat anledningen till den insatsen. Han har i varje fall varit fin i jobb både innan och efter den starten. Det är bra häst i grund och botten. Fungerar han bara fullt ut denna gång har jag goda förhoppningar att han skall vara med och slåss om det. Han kan öppna skapligt så han får testa en bit så får vi se var han hamnar.  Inga förändringar är inplanerade

Definitif Launcher (8) agerar ojämnt och har så gjort i hela sitt liv. När han har en av sina bättre dagar är han riktigt bra men när det inte fungerar då är han motsatt. Har nu ett passande läge men möter tuffa konkurrenter så i första hand hoppas vi på en fin penningplacering.  

Emilia Leo
Aya Face (1) är en intressant treåring som debuterade på bra sätt men trots en 17-tid fick nöja sig med en femteplats. Hon hade då en inledande galopp och när hon väl tog fatt i trav hade jag 15,8/2000 på henne. Har nu ett iskallt läge och det kommer att krävas en hel del tur på vägen. Jag tycker ändå att hon felfri skall vara långt fram i den här omgivningen.

Georgia Am (8) har jag kört någon gång tidigare men det var ett tag sedan. Hon har tidigare visat att hon gör sina bästa lopp i ledningen men det ser i förhand ut att bli svårt att nå dit. Vi får nog leta oss ned och istället att attackera o spåren på slutvarvet. Det är en tuff dam som tål ett offensivt upplägg. Det är så bra häst att hon skall ses med chans att blanda sig i striden.  


info@dalatravet.se