Foto: Lena Emmoth, TR Bild


På söndag är det V75-tävlingar på Dalatravet Romme. Påskdagen har sedan en lång rad av år tillbaka varit årets stora publikmagnet. Blir det bara finväder, som meteorologerna har lovat, kan vi räkna med att publiken strömmar till. Som vanligt serveras en hel rad intressanta lopp. Det är 10 hästar från hemmalaget som är på plats och flera av dem kan med lite klaff dyka upp i striden. Vi känner som vanligt hemmatränarna på pulsen och hör vad de tror om sina möjligheter.

V75-1
2 SPADER har gjort det mesta rätt i år och har seger i fyra av sina fem starter. Han känns fortsatt fin så formen sitter där. Det skall bli skoj att se hur han räcker i den här omgivningen. Han kan öppna bra och har ett passande startspår. Jag tycker absolut inte att han är slagen på förhand utan han skall räknas, säger Hans R. Strömberg.

3. FORBIDDEN TO REST hade ett omöjligt läge i lördags på Solvalla men gjorde ändå ett bra lopp som sjua. Har nu ett helt annat och bättre läge. Kan han komma till ledningen stiger chanserna och jag tycker absolut att han skall streckas. Han gick utan skor senast och det fungerade så bra att vi kör med samma balans igen, säger Joakim Elfving.

V75-2
4. VINN TABAC  står förvisso hårt inne i loppet men han har utvecklats för varje start under senaste halvåret. Är numera helt stabil så spåret skrämmer inte och den långa distansen är snarast ett plus. Jag tycker att han med lite klaff skall kunna vara med i den främre träffen, säger Claes Eskilsson.

V75-3
8. RED HOT ROADSTER har fungerat strålande under hela vintern. Även om han senast fick nöja sig med en tredjeplats var han bra även då. Formen sitter utan tvekan där. Tyvärr har han drabbats av ett åttondespår och det är klart att det dämpar allt vad optimism heter. När det dessutom är ett tufft sällskap så får vi i första hand inrikta oss på en skaplig placering. För andra gången i karriären provar vi nu att rycka alla skor så får vi se vad det kan betyda , säger Emma Sara Sjöberg.

V75-4
3. BJÖRLIFANNER har inte startat på några veckor och har i mellantiden haft en paus samt är uppkollad. Allt verkar bara bra. Han gick ett banjobb på tungt underlag i långvagn i måndags och kändes fin men det är ändå inte att begära att han redan skall vara i toppslag. Han behöver lopp i kroppen så i första hand inriktar vi oss på en skaplig placering, säger Nathalie Blom.

5. GULI FRODO är sig lik. Det blev väl en miss senast då han fick en häst framför sig. Då fick kusken lov att ta i honom och då slängde han på en galopp och det är jättelängesen han galopperade. Han var inte tom senast, men det var väl inte hans bästa dag. Det var 1640 då och han vill ha lite längre distans. Jag tror inte det är någon galopprisk och Jenny har kört honom förut. Han brukar inte galoppera. Jag hoppas han är med och kan få en slant. Det är tuffa hästar allihopa. Vi startar mest för att det nästan är hemmaplan för mig nu så slipper man åka så långt varenda gång. Inga ändringar, säger Carina Myrlund.

V75-5
6. SIGN ME UP YANKEE skadade sig efter senaste starten och har av den anledningen inte startat under vintern. Hade väl egentligen behövs lopp i kroppen för att formen skulle sitta där men han står precis rätt inne i loppet och när det dessutom är hemmaplan gör vi ett försök. I första hand jagar han en fin placering, säger Emilia Leo.

12. DOSTOJEVSKI  har fått ett uselt läge och det är klart att det spelar in på hans chanser. Han är annars bra igång men har inte haft turen på sin sida i de senaste loppen. Han har bland annat blivit fast med sparade krafter ett par gånger. Det måste klaffa härifrån men löser det sig är han bra nog att vara med i striden, säger Hans R. Strömberg.  

V75-7
1. CURRENT LEADER var inte riktigt sig lik senast men jag anar att orsaken stod att finna i en utrustningsdetalj. Vi återgår nu till det vanliga igen och hoppas därmed att det skall fungera fullt ut. Läget är bra och han skall väl därmed kunna knipa åt sig en fin placering i varje fall, säger Emilia Leo.

6. B.G. PASTOR JONTE signerade ett bra lopp i sin come back senast. Han har tränat på hela vintern men vi hart väntat med att starta. Nu börjar i varje fall säsongen på allvar för hans del. Med lopp i kroppen bör han ha gått framåt och dessutom kommer han nu ut över rätt distans. Han kan mycket väl överraska med lite klaff på vägen, säger Therese Bjurman.  

Publicerad fredag 29 mars 2024.