Det är gott om hemmahästar till start till lördagens V75-tävlingar. Vi tar som vanligt en extra koll på dalagängets möjligheter i rikstotoloppen.

V75-2
2. Ajlexes Abraxas gick ett jobb i onsdags och verkade då riktigt fint. Ingen tvekan om att formen sitter där. Han kan öppna rätt så bra så läget bör passa honom. Kommer han till ledningen så är det ett klart plus. Han är inte så tokig och med rätt resa är jag inte främmande för att han skall kunna vara med bland de tre, säger Anders Jonsson.

4. Mr Carioca har ett lämpligt startspår eftersom han bäst då han är med där framme direkt. Raden är aningen missvisande då han har haft en del otur i loppen. Kändes i varje fall fin senast då han gick med bra fart över mål. Kommer nu att gå i en jänkarvagn vilket är ett plus. En plats ligger inom räckhåll med klaff på vägen, säger Jenny Björk.

6. Solöns Skrammel  fortsätter att visa fin form av jobben att döma. Har dock agerat en aning knepigt i loppen på sistone. Det verkar som att hon inte gillar att gå i ryggar så därmed kommer vi att tidigt försöka söka oss framåt. Agerar hon som i jobb är hon aktuell för en plats i striden, berättar Henning Rustad.

8. Definitif Launcher har visat skaplig form på sistone. Har nu ett tråkigt läge så det kan bli svårt att komma till i loppet. Det gäller att han hittar ned i banan och kan då lifta med till en skapligt penningplacering, säger Leif Witasp.

11. Babaris har tyvärr fått ett dåligt startspår men känns annars riktigt fin för tillfället. Han fick nöja sig med en femteplats senast men satt då fast med sparade krafter. Kommer han bara till så kan han säkert slita åt sig en fin slant. Han står rätt inne i loppet och har ju visat att han duger i dessa sammanhang. Nu blir det en jänkarvagn för han del, säger Hans Strömberg.

12. B.G.Pastor Jonte återkommer efter ett uppehåll. Han var riktigt fin i senaste starten men gjorde sig illa och fick därför en ofrivillig paus. Känns nu okey igen i jobben men risken finns naturligtvis att det saknas lopp i kroppen. Läget är också knepigt så det krävs en del tur, säger Jonathan Gustavsson.

V75-4
1. Kajsas Ture är inte så tokig i grund och botten. Tjänade närmare 200 000 kronor under fjolåret utan att vinna lopp. Har ett passande läge här och tar en fin penningplacering igen.

4. Crussi Dull gick helt okey som trea i sin montedebut senast. Återhämtade sig snabbt efter det loppet vilket tyder på att formen sitter där. Läget är passande för hans del och han bör få ett bra lopp. Har både slagit och fått stryk av Guli Fantom tidigare. I ljusa stunder är han bra så vi hoppas på en placering där framme någonstans, säger Jasmine Ising.

9. Sippson fungerade inte senast men gick då med fel brodd så den starten glömmer vi. Måste ha fäste för att fungera fullt ut så det blir annan skoning till denna start. Han möter bra hästar så i första hand jagar han en penningplacering, säger Lars Rosen.

11. Guli Frodo har gått jämnt och bra men fick enligt tränaren dåligt fäste senast. Är stark och gör alltid sitt i loppen. Kan med lite klaff på vägen vara med i platsstriden.

14 Björlifanner gick helt okey efter galopp senast och visade då att formsvackan i starten innan var en ren tillfällighet. Har känts fin i jobben men det är en tuff uppgift som han ställs inför. Guli Fantom där framme springer ju i stort sett lika fort som vi där bak. Dessutom har vi många att runda så i första hand jagar vi en skaplig penningplacering, säger Nathalie Blom.  

V75-5
1. Yavapai Point har fått snälla lopp och har tackat för det med vassa avslutningar. Det känsn som att han fortsatt besitter fin form. Läget är bra men han kan inte svara upp om ledningen. Han kommer dock att få ett bra lopp och blir det bara tempo där framme och vi får chansen till slut kan han säkert vara med i striden. Inga ändringar är aktuella, säger Nathalie Blom.

2. Kee Keeper har agerat uppåt en längre tid och av jobben att döma sitter formen fortsatt där. Var förr beroende av ledningen men det verkar numera som att han agerar lika vasst bakifrån. Har ett passande läge och av de senaste insatserna att döma skall han även här kunna vara med bland de tre, säger Leif Witasp.

5. Current Leader gör debut över lång distans vilket kan vara ett frågetecken. Han har annars visat på fin form i sina senaste starter. Får vi bara ett lämpligt rygglopp räknar jag med att han skall kunna vara med på en fin penningplacering även i den här omgivningen, säger Emilia Leo.

V75-6
1. Furiosa galopperade mot sin vana från start senast. Det var helt enkelt så att banan var för hård och det gillade hon inte. Vi plockar av den anledningen på ett par sulor till den här starten. Läget är bra och jag hoppas att hon kan behålla ledningen. Väl i spets är hon bra nog att vara med och kriga om en topptreplacering, säger Jerry Strömstedt.

3. Cigars Eagle Owl gick ett helt okey lopp i sin come back senast. Med den genomköraren i kroppen har hon gått framåt formmässigt. Vi har siktat på det här loppet och när nu läget har blivit bra skall hon kunna vara med bland de tre. Kommer vi till ledningen är det ett plus, säger Joakim Elfving.

5. Diamond Sid har gjort bra lopp på sistone och har tveklöst tagit ett kliv framåt rent formmässigt. Står hårt inne i loppet men det är trots allt hemmaplan. Hon klarar spåret men det gäller att vi hittar ned i slagläge. Vi hoppas på en fin placering igen, säger Kajsa Frick.

6. Jes Angel håller fortsatt fin form. Det blev dock fel senast eftersom hon tvingades till en för tidig attack. Hon kan öppna riktigt bra och målsättningen är att ta sig till ledningen. Hon går dock från alla lägen så det är inget måste med spetsen. Klaffar det på vägen är jag inte främmande för att vara med bland de tre, säger Catarina Westlund Grahn.

14. Xerava C.D. hamnade illa till senast efter att ha rumplat till strax efter start. Fullföljde bra i skymundan. Hon är lite på rätt väg men har ändå en bit till toppformen. Hon står rätt inne i loppet så klaffar det bara från ett chansartat läge har hon kapacitet att vara med i den främre träffen, säger Hans Strömberg.

Rommes V75-andelar hittar du här

Publicerad torsdag 4 januari 2024.