Påskdagens STL-tävlingar körs på Solvalla


Påskdagens STL-tävlingar kommer att köras på Solvalla. På grund av smittorisk är tävlingarna flyttade från Romme. Samtliga propositioner flyttas och startanmälningar till tävlingsdagen sker som vanligt senast söndag 2 april klockan 12.

Under onsdagen beslutades att Rommes tävlingsdagar 30 mars, 1 april (ponnytrav) och 9 april inte kan köras på Romme. Orsaken är att den smittsamma sjukdomen kvarka finns konstaterad hos hästar uppstallade på Romme travbana.

För STL-tävlingarna påskdagen 9 april så flyttas samtliga propositioner i sin helhet från Romme till Solvalla. Startanmälningarna sker nu i helgen fram till söndag 2 april klockan 12. Redan vid startanmälan är det Solvalla som gäller. De hästar som redan hade hunnit anmälas till Romme har automatiskt flyttats med till de nya propositionerna, och kvarstår i dessa propositioner tills vidare. Tränare som vill ångra en startanmälan måste i så fall göra det innan deadline på söndag 2 april klockan 12.

- Vi har valt att arrangera STL-tävlingsdagen på Solvalla. Vi utvärderade ytterligare några tänkbara alternativa banor i den här delen av landet, men allt sammantaget bedömer vi att Solvalla passar bäst för den här STL-tävlingsdagen under påskhelgen, säger Svensk Travsports sportchef Robert Karlsson.

Publicerad torsdag 30 mars 2023.