Tävlingar flyttas från Romme


Med anledning av den konstaterade förekomsten av kvarka på Rommetravets stallbacke har Svensk Travsport fattat beslutet att flytta kommande tävlingar. De tävlingar som berörs är tills vidare lunchtävlingar torsdagen 30 mars, ponnytravtävlingar 1 april samt STL-tävlingarna på påskdagen 9 april.

Under tisdagen konstaterades att hästar ståendes på Rommes stallbacke är sjuka i kvarka. De sjuka hästarna och alla permanenta stallar isolerades omedelbart. Det kvarstår dock osäkerhet kring när smittan uppstod, hur utbredd den är samt hur smittsituationen kommer att utveckla sig. På ett möte under onsdagen där Svensk Travsport, Rommetravet och Jordbruksverkets banveterinär deltog beslutades att flytta de tre kommande tävlingsdagarna på Rommetravet då läget fortsatt är så osäkert.

  • Torsdagens lunchtävlingar 30 mars, inklusive kvallopp, genomförs i stället på Eskilstuna. Tränare som har frågor hänvisas till Eskilstunas sekretariat. Telefon 016-42 82 00.
  • Beträffande ponnytävlingarna lördag 1 april lämnas besked om de flyttas eller ställs in senast torsdag.
  • Vilken bana som arrangerar påskdagens STL-tävlingar är i dagsläget inte klart utan meddelas senast fredag den 31 mars.

För mer information om kvarka: https://www.sva.se/amnesomraden/djursjukdomar-a-o/kvarka-hos-hast-streptococcus-equi/

Publicerad tisdag 28 mars 2023.