V75®-tävlingar på Romme lördag 29 oktober


Välkommen på spännande V75®-tävlingar på Dalatravet Romme.

En riktigt spännande omgång väntar och det är dessutom Rollerpot på TOP7 med 800.000 kr till en ensam vinnare med sju rätt. 

HÅLLTIDER
Kl 11.45 Inskrivningen öppnar (0243-23 91 16)
Kl 12.45 Entrén öppnar
Kl 12.45 Banan öppnar för värmning
Kl 13.00 Restaurangen öppnar 
Kl 13.45 Provstart bakom startbilen
Kl 14.00 V4®-tips med Lars Lindh 
Kl 14.25 Spelkassorna öppnar 
Kl 14.45 Lopp 1 (V4®-1)
Kl 15.40 V75®-tips med Lars Lindh
Kl 16.20 Lopp 5 (V75®-1)
Kl 18.05 DD®-tips med Lars Lindh
Kl 18.20 Lopp 10 (DD®-1)
Kl 19.10 Tävlingarna slutar

PUBLIKAKTIVITETER

* Travsimulatorn Monte Pyton står redo i totohallen.
* Ponnyridning/körning bakom sommarpaviljongen kl 14.30-16.30
Ansiktsmålning
Hoppborgar (om vädret tillåter)
Godisregn med Ego Girl efter lopp 4 vid vinnarcirkeln.

Intervjuer med hemmaekipagen inför Romme 29 oktober

Emilia Leo

No Doubt (V75-1) har varit ifrån ett tag då hela stallet fik virus. Nu har han tränat på ett brfa sätt och han brukar vara bra efter vila. Han är startsnabb och skulle vi nå ledningen är det ett klart plus. Han r så bra att han utan tvekan kan vara med och göra upp om segern. En fördel är också att det handlar om hemmaplan så vi slipper att resa. Han går med sedvanlig balans.

Nathalie Blom

Björlifanner (V75-2) har gått bra under sommaren och hösten men kanske inte fått den utdelning man hoppats på. Han har ofta tappat mycket från början och just det är väl hans sämsta sida. Den här gången tänker jag satsa lite mer från start och hoppas att han klarar det. Min häst räcker i de flesta sammanhang men kanske inte mot de allra bästa. Jag hoppas att han kan vara med bland de fem främsta om han sköter sig. I och med att Grisle Odin G L är med så blir det mycket svårt att vinna.

Hans G Eriksson

Lawmaker (V75-3) är i riktigt bra form för dagen även om han var blek senast utan att jag har någon förklaring till varför. Normalt sett är han jämn och säker och jag tycker att han ska kunna vara med långt framme. Läget passar bra och jag ser fram emot det här loppet med ganska stora förväntningar.

Anders Jonsson

Ajlexes Cubano (V75-3) är en pigg tolvåring som i mycket uppträder som en unghäst. Han har gått bra på slutet och trivs utmärkt med att tränas ganska sparsamt. Han kommer att få fortsätta starta även nästa år då han verkar trivas med tillvaron. Nu har han fått ett ganska hopplöst läge över kort distans så vi får nog vara nöjda om det blir pengar den här gången.

Joakim Elfving

Bovary Face (V75-4) var fin I inledningen av karriären men sedan har det strulat en del. Hon har gjort flera bra lopp i hård konkurrens så det finns bra resurser i henne. Senast blev det galopp från spår två men det tror jag berodde på att hon gick med halvstängt. Nu återgår vi till öppet huvudlag och då tror jag inte att det är någon galopprisk. Jag är inte helt säker på formen eftersom hon inte fick loppet senast men hon känns i alla fall bra. Hon kan öppna bra och bör ha fin chans att ta ledningen och i så fall vill jag att hon körs i den positionen. Från spets tror jag hon kan vara mycket långt framme.

David Nylander

Sister Of Mercy (V75-4) är nio år gammal men fortsätter att utvecklas hela tiden. Det beror förstås på att hon kom till start först som sexåring. Från början gick hon på talang men nu har hon tagit åt sig träningen på ett helt annat sätt. Läget är bra då hon är startsnabb och skulle hon hitta ned i ett vettigt slagläge så kan hon vara vass till slut. Hon var jättefin vid segern senast och presterar hon på topp så kan det bli tufft för de andra att slå henne. Jag är i alla fall optimist inför den här starten.

Sölve Bäck

Coffey (V75-5) känns mycket fin för dagen och formen är helt på topp. Han har övertygat i de senaste loppen och har visat att han duger bra i alla sammhang. Han är startsnabb så jag hoppas på att han når ledningen. Om så blir fallet så stiger hans möjligheter extra. Han är också stark nog att göra jobbet på egen hand. Han har tränats lugnt i veckan och allt verkar bara bra. Jag tycker att min häst kommer till start med en mycket bra segerchans. Det enda som kan oroa lite är att han bromsar till en del vid utgången men han har blivit bättre också på den punkten.

Jasmine Ising

Gordini Brick (V75-6) gör det bra varje gång och han avgjorde säkert till slut i finalen av amatör-SM. Det ena lilla minuset då var att han inte var helt klockren i travet. Han är behandlad efter den starten men jag tror inte att det gör så mycket för formen då det inte gått så lång tid. Nu tycker jag att han är ute i ett mycket tufft lopp där det vimlar av bra hästar. Distansen går bra utan att vara någon fördel. Han har onekligen kapacitet att vinna loppet men det är så bra hästar att han lika gärna kan vara fyra-femma även om han gör ett topplopp.

Sybille Tinter

Pandroklus Eck (V75-6) var mycket bra efter galopp senast och visade att formen är på topp. Synd att vi fick bakspår då han är mycket snabb med voltstart. Distansen går bra för hans del och om det löser sig tror jag han kan vara med långt framme. Det krävs kanske lite tur för att vinna i det här fina loppet men jag blir ändå inte förvånad om det skulle visa sig att han löser det hela med seger.

Publicerad fredag 28 oktober 2022.