Guldseger för Westholm

Jörgen Westholm inledde året som han slutade fjolåret, på topp! Remarkable Feet segrade i Gulddivisionen efter en perfekt styrning av Örjan Kihlström.


Remarkable Feet gav Jörgen Westholm året sförsta tränarseger på V75, och räkna med att det ska komma flera. Stallet är i toppform något han visade under söndagens hemmatävlingar på Romme när det vaknades GS75.

Remarkable Feet öppnade snabbt men Örjan Kihlström släppte välvilligt ledningen till favoriten Lucifer Lane. In i slutkurvan såg det ut att vara tomt i tanken, något som Johan A Nilsson bakom Lucifer Lane nappade på och prövade att sticka undan. Men det var bara en fint. Remarkable Feet stretade sig förbi och segrade knappt men säkert på 1.13,0a/2140 meter. Förstapriset var 150.000 kronor och var en fin början för Teamwestholm i jakten på att slå fjolårssiffrorna 20 miljoner kronor inkört.

Hattrick på Romme

Ännu bättre gick det på hemmaplan under söndagen när Jörgen Westholm dominerade GS75 med ett hattrick.

- Fantastiskt, det är väl takrakan jag får tacka, min inomhusbana, förklarade tränaren som rivstartat 2022.

Han ser sig i första hand som tränare och i andra hand som kusk.

Men den här söndagen hemma på Rommetravet var det framförallt i sulkyn som Jörgen Westholm utmärkte sig.
Trots att Ninepoints Yankee och Reven Dejavu startade från bakspår satt de tidigt i ledningen efter vältajmade och resoluta avancemang.

När Westholm fick chansen att starta bakom vingen svarade han ledningen Graces Candy och spårade in i mål för tredje gången.

- Den här skulle jag väl inte ha kört i ledningen med, men då de andra var så bra så ville jag testa med henne också. Och hon var riktigt bra, mycket bättre än tidigare, förklarade Westholm som därmed vunnit 6 av 12 lopp som tränare i år.

Tackar takrakan för det

Ännu ”värre” är han som kusk med fyra segrar på sex starter.
- Fantastiskt, det är väl takrakan jag får tacka, min inomhusbana. Jag har kunnat tränat mina hästar för fullt både i november och december, då alla andra haft problem. Det är det vi får betalt för nu.

Publicerad måndag 10 januari 2022.