Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Sundbyholms tävlingar flyttas till Romme

Kvällens V64-tävlingar som skulle ha avgjorts i Eskilstuna på Sundbyholm kommer att köras på Romme. Första start 18.20


Eskilstunas måndagstävlingar flyttas till Romme

Det växlande vintervädret är ett återkommande problem för travbaneskötarna. Måndagens tävlingar på Sundbyholm kan inte genomföras på ett säkert sätt på grund av tjällossning. Istället flyttas tävlingarna till Romme.

Kyla har följts av blidväder och nederbörd i delar av Sverige. Sundbyholms bana kan inte användas för tävlingar under måndagen.
- Vi har jobbat hela helgen men tvingas nu på morgonen konstatera att vi inte kan garantera säkra banförhållanden ikväll. Ett beslut som vi tagit tillsammans med banveterinären, berättar Sundbyholms sportchef Michael Wallin.

Istället flyttas tävlingarna till Romme, där förhållandena är bättre och det är några grader kallare.
- Vi kommer att kunna erbjuda en säker bana ikväll, men visst blir det blött och skitigt här också, säger Sven Ericsson som är travbanechef på Romme.

Både Solvalla och Örebro har liknande väderproblem som Sundbyholm, därför var det inte aktuellt att flytta tävlingarna till någon av dessa banor.

Alla tävlingsloppen flyttas till Romme och körs enligt ordinarie tidsschema, men kvalloppen ställs in helt.

Tränare som behöver stryka hästar eller har andra frågor om tävlingarna kontaktar Romme på telefon 0243-23 95 00. Hästar kan strykas för transporthinder utan startförbud.

I startlistorna på travsport.se och atg.se kommer bana Eskilstuna att anges fram till att sista loppet är kört, därefter flyttas resultaten i databasen över till Romme. Tävlingarna räknas som Romme-lopp i till exempel kusk- och tränarligor.

Befintliga Tickster-biljetter gäller på Romme, du behöver inte skaffa nya.

Romme kommer att ha stallfiket öppet, och eventuellt någon enklare servering på publikplats.
(Vi återkommer om serveringsmöjligheter under dagen).

Källa: Svensk travsport

Publicerad måndag 3 januari 2022.