Kihlström blev champion med Westholmhäst

Strong Heartbeat som tränas av Jörgen Westholm var Örjan Kihlströms segervapen när hann blev V75® Champion.


Lördagens V75 på Åby präglades av kuskmatchen V75 Champions där de 15 mest framgångsrika kuskarna på V75 2021 gjorde upp i sex lopp inom V75. Inför V75-7, som var det sista loppet i V75 Champions, låg Örjan Kihlström trea bakom Mika Forss och Magnus A Djuse.

Strong Heartbeat ledde från start till mål

Örjan Kihlström satt bakom Jörgen Westholm-tränade favoriten Strong Heartbeat i den sista avdelningen och en seger i loppet skulle samtidigt ge honom triumfen i den prestigefyllda kuskmatchen. Örjan Kihlström lyckades hålla upp ledningen från innerspåret och han och Strong Heartbeat lyckades sedan försvara sig hela vägen hem även om Bear Time och Carl Johan Jepson avslutade vasst till andrapriset.

- Det är kul att det gick vägen. Jag har försökt några år, så det var roligt att lyckas, sa stjärnkusken som även fick kommentera spelet V75 och dess betydelse för svensk travsport.

- Jag är ingen spelare, men det är ett otroligt intresse kring V75. Man kan göra system på jobbet, även de som inte är jättebra kan vara med på ett andelsystem och det går att spela Harry Boy. Man behöver inte vara någon superspecialist för att vara med att spela V75. Samtidigt är det ett bra spel för storspelarna också har man ju förstått, det passar liksom alla.

Slutställning V75 Champions:

Örjan Kihlström 76 poäng, Johan Untersteiner 66, Mika Forss 65, Carl Johan Jepson 62, Björn Goop 59, Flemming Jensen 59, Jorma Kontio 58, Per Lennartsson 58, Magnus A Djuse 56, Stefan Persson 54, Mats E Djuse 41, Erik Adielsson 38, Adrian Kolgjini 21, Robert Bergh 19, Ulf Ohlsson 18.

Strongt tillbaka

Strong Heartbeat som gjorde andra starten efter lång vila efter uppehåll ser ut att leva upp till de högt ställda förväntningarna kretsen runt hästen haft på sin kuse. Som fyraåring startade hästen som en av favoriterna i sitt derbyförsök. Lördagens seger var värd 150.000 kronor och segertiden fina 1.15,0/2140 meter. Med 766.000 kronor på kontot så står sexåringen efter Maharjah fortfarande bra inne i klassen på V75 och det kan bli en spännande vår för ägarkonstellationen Team Westholm m.fl.

 

Publicerad måndag 14 februari 2022.