På lördag vankas det V75-trav på hemmaplan.

Banförhållanden är alltid intressant. Kylan har haft ett klart grepp om landet den senaste veckan och av rapporterna att döma skall kylan på våra breddgrader hålla i sig även under lördagen. Några större bekymmer med banunderlaget bör det därmed inte bli.

15 hemmahästar kommer till start och på papperet ser det lovande ut då flera av våra tränare är optimistiska angående sina möjligheter.

Så här säger de:

V75-1

5. Babaris har gjort det bra i sina senaste starter. Avslutade starkt till seger senast och visade då fortsatt toppform. Står lite hårt inne i loppet denna gång men skall ändå ses med lite platschans. Spåret är inte det bästa men distansen passar bra. Inga ändringar är aktuella, säger Hans Strömberg. 

6. Gordini Brick har tränat bra hela tiden men var inte helt klockren aktionsmässigt senast. Har en passande uppgift. Voltstart går bra och spåret kunde knappast ha varit bättre. Jag hoppas att han sitter i ledningen direkt och sedan skall han ha en bra chans att spåra runt om.  Att han tvingas gå med skor är inget minus säger Jasmine Ising. 

 

V75-2

1. Åstas Gotthard gick utan skor senast och det passade inte den dagen så den starten kan vi bara gömma. Möter nu ett tufft sällskap och startar mest för att han var inkvalad till finalen. Vi får i första hand inrikta oss på en skaplig placering. Han går nu med aluminiumskor och som tidigare ett norskt huvudlag, säger Kajsa Frick. 

5. Björlifanner har varit bra hela tiden men senast fick ha gå med järnskor vilket inte passade. Det blir lite täta starter eftersom jag aldrig kunde drömma om att han skulle komma med i den här finalen.  Allt verkar annars bra och formen sitter där.  Det krävs dock klaff på vägen men i första hand jagar han en fin penningplacering. Nu återgår vi till de päronskor med brodd som är hans rätta balans, säger Nathalie Blom. 

V75-3

8. Aries har inte riktigt visat på knallform i sina senaste starter. Såg dock fin ut i ett provlopp nyligen så formen verkar vara på rätt väg. Hon gick då med en jänkarvagn och halvstängt huvudlag. Med klaff på vägen är hon bra nog att kunna vara med och göra upp om en placering bland de tre. 

9. Solöns Skrammel har visat fin men lite ojämn form. Var inte som bäst näst senast men bra gången efter. Vi körde jobb med henne i måndags och hon var då riktigt fin i tre 1640 meters heat. Det var klara besked i positiv riktning. Läget nu är lite chansartat men löser det sig kan det bli riktigt bra. Chanserna är svårbedömda men ett streck på kupongen är hon värd. Inga ändrinkar är aktuella, berättar Henning Rustad. 

11. Ninepoints Birdie var inte som bäst senast utan att vi direkt har kunnat hitta någon anledning. Det bekymrar naturligtvis så det får bli ett avvaktande upplägg. Hon får smyga och sedan gå en trudelutt till slut. Är hon med på en 3-4 plats är vi nöjda, säger Jasmine Ising.

 

V75-4

2. Zally Gel har utvecklats fint i de tre starter hon gjort efter uppehåll. Med rätt lopp har hon en vass avslutning så klaffar det bara på vägen kan hon överraska. Voltstart passar henne bra och hon kan öppna raskt. Hon går med helstängt huvudlag som senast, säger Kajsa Frick. 

14. Quarcia känns riktgt fin på hemmaplan men jag är ändå lite osäker var jag har henne efter senaste insatsen. Hon gick i dödens då och det kan ha vart förklaringen till den svagare insatsen. Gillar normalt sett såväl brodd som skor. Har ett intressant läge och det är ett lämpligt sällskap. Normalt sett skall hon vara i striden men jag tar inte något i förskott. Inga ändringar är aktuellt, säger Roger Forslund. 

 

V75-5

3. B.B.S.Avicii han har en stigande formkurva. Gick helt okey senast men skall vara ännu lite vassare denna gång. Läget passar bra och han kan öppna raskt. Jag tycker att han skall kunna vara med där framme någonstans, säger Jenny Björk.

5. Interwall fick inget grepp utan sprang mest och slirade senast vilket förklarade den svagare insatsen. Han har mött hästar av den här kalibern tidigare så klaffar det bara på vägen skall han kunna vara med i den främre träffen, Läget passar bra och han kan öppna raskt om jag så önskar, säger Viktor Lyck.

7. Coffey var inte som bäst senast men desto vassare då vann ett 100 000 kronors lopp i höstas. Gick då i ledningen och det verkar som att det är den positionen som han gillar bäst. Läget nu, ett sjundespår, kan därmed ställa till det hela. Får ses som en outsider i detta sällskap. 

10. Ajlexes Abraxas verkar hålla sin fina form. Han har ju gjort det bra hela tiden och det finns inget som tyder på annat än att han är minst lika bra. Gick ett lättare jobb i tisdags och allt var okey men han hängde till och med Cubano i ett jobb i lördags och det var ett klart positivt besked. Med klaff från ett bakspår, som inte behöver vara fel, är han med bland de tre. Gick med Cantseeback huvudlag senast men frågan är om det inte blir ett norskt denna gång, säger Anders Jonsson.

 

V75-6

11. Dark Roadster får alltid så tråkiga startspår när det gäller större uppgifter. Distansen nu är den rätta så man hade verkligen önskat sig ett bättre läge. Nu är han utelämnad till turen, Det är i varje fall svårt att tro på seger men klaffar det på vägen skall han i varje fall kunna ta en fin placering. Inga ändringar är aktuella, säger Emma Sara Sjöberg. 

 

V75-7

11. No Doubt kändes riktigt fin då han lite omotiverat galopperade i sista kurvan senast. Han har gjort så tidigare så någon överraskning var det inte. Formen sitter i varje fall där och allt verkar bra i rutinjobben här hemma. Läget är dock chansartat eftersom han tidigare varit som bäst med lopp i den främre träffen. Skor däremot är inga bekymmer så klaffar det bara på vägen så, säger Emilia Leo.

Publicerad torsdag 15 december 2022.