Joakim Elfving från Dalatravet får chansen i ATG Talang


ATG satsar sedan något år via projektet ATG Talang på aktiva inom trav- och galoppsporten. Årets upplaga är den andra i ordningen och en av deltagarna är Joakim Elfving, 34 år, proffstränare på Dalatravet Romme.

- Jätte skoj att få vara med, känns väldigt inspirerande.

- För mig har lärande och utveckling varit en stark drivkraft genom yrkeslivet och jag tror att en sån här chans kan bidra till en personlig utmaning att ytterligare utveckla min verksamhet tillsammans med mitt team.

Utvecklingsprogrammet sträcker sig över ett år med gruppträffar och personlig coachning. Tanken är att ”boosta” deltagarna och ge dem hållbara rutiner och förutsättningar till en lång karriär inom trav- och galoppsporten. På schemat finns bl a:

• Ledarskap och konsten att forma ett framgångsrikt team (ledarskap, idrottspsykologi, arbetsmiljö).
• Vardagen och hållbara rutiner (fysträning, kostlära, juridik, värdet av planering och rutiner).
• Positionering och det personliga varumärket (sponsring och samarbeten, kommunikation och sociala medier, medieträning).

I det så kallade resursteamet har Hasse Backe (hästägare), Cecilia Wallin (ATG) och Jessica Ortiz Bergström (mediekonsult) ingått och under den första säsongen var Emilia Leo, Hanna Forslin, Anders Eriksson och Markus B Svedberg några av deltagarna.

Nu har nya personer antagits. Följande personer ingår i ATG Talang 2022-2023:
Nina Lensvik, 31 år, galopp
Kajsa Lindsjö, 26 år, galopp
Oskar Kylin Blom, 29 år, trav
Joakim Elfving, 34 år, trav
Philip di Luca, 26 år, trav
Svante Ericsson, 30 år, trav
Preben Sövik, 32 år, trav

Publicerad torsdag 1 september 2022.