Bra helg för Westholm

Jörgen Westholm tog en dubbel i Klass II försöket där Santos de Castella segrade före Parker. Under söndagen kvalade Marres Dreamboy in till finalen av Europaderbyt. Sämre gick det för Ninepoints Lasse i Kriteriefinalen.


Stalldubbel i Klass II finalen

Santos de Castella fick överta favoritskapet sedan Parker strukits ner till innerspår och det visade sig rätt. Den förre drog till spets och fick den senare utvändigt, men det var inget snack om vem som var bäst i stallet den här dagen.
- Han är bra Parker också, men som Santos kändes idag förstod jag att han skulle bli svårslagen i ledningen, förklarade Jörgen Westholm sedan han tagit upp tillräckligt sista biten för att förvisa bakomvarande Global Virgin till tredjepriset.

Segertiden Santos De Castella blev 1.12,8a/2140 meter och förstapriset var värt 220.000 kronor.

Marre´s Dreamboy till Europaderbyt

Marre´s Dreamboy kvalade in till finalen av Europaderbyt sedan Örjan Kihlström parkerat utvändigt ledande storfavoriten San Moteur. Åt den överlägsne vinnaren fanns inget att göra, men Marre´s Dreamby svarade ärligt en vasst avslutande Global Badman och det var strongt att behålla andrapriset efter en tung resa.

Finalen av Europaderbyt avgörs på Åby den 9 oktober och vinnaren får 2.000.000 kronor.

Ingen lycka för Ninepoints Lasse

Dessvärre blev det ingen lycka för Ninepoints Lasse i Kriteriefinalen. Vad som såg lovande ut inledningsvis med rygg på ledande Kavatåsåfin blev en rejäl nitlott in på upploppet. Ledaren var trött redan in på upploppet och Ninepoints Lasse fastnade i rygg och drogs bakåt till sista häst. Trist upplösning på det största loppet för treåringa hästar och nu är det bara att blicka framåt.

Publicerad måndag 27 september 2021.