Krav på Covidpass för travpublik

Från den 1 december har Svensk Travsport i samråd med banorna valt att införa vaccinationsbevis för all publik under samtliga tävlingsdagar.


Krav på vaccinationsbevis för travpubliken

Regeringen har beslutat att införa möjligheten att kräva vaccinationsbevis på evenemang med över 100 personer som genomförs inomhus. Det börjar gälla från den 1 december. Svensk Travsport har i samråd med banorna valt att införa vaccinationsbevis för all publik under samtliga tävlingsdagar.

Svensk Travsport har tidigt under pandemin valt att följa de rekommendationer som regeringen har lagt fram och även varit proaktiva genom att stänga för publik samtidigt som stallbacken betraktades som en strikt arbetsplats. Det gjordes för att skydda travsporten och se till att tävlingsverksamheten kunde rulla på.

Nu har Folkhälsomyndighetens förslag på införande av vaccinationsbevis på evenemang inomhus med mer än 100 i publiken fått regeringens bifall.

Svensk Travsport har under ett möte med travbanorna tagit beslutet att införa vaccinationsbevis på alla publika områden under tävlingsdagar. Det ska vara tryggt att gå på trav för besökare. Det kommer därmed att behövas ett vaccinationsbevis i entrén för att komma in.

På stallbacken är det öppet för de aktiva som arbetar under tävlingsdagen att delta utan att ha ett vaccinationsbevis. Om man ska röra sig mellan områdena så kommer beviset att behövas.

För restauranger kommer lokala avvikelser att kunna göras. Restauranger ingår inte i nuläget av kravet på vaccinbevis och där får enskilda banor ta beslut utifrån möjligheten att på ett säkert sätt säkerställa att matgäster och publik inte möts.

Vi kommer att informera på samtliga banor hur allmänheten minskar smittspridningen.

För att skapa ett vaccinbevis så går du lättast in på www.covidbevis.se . Har du en e-legitimation tar det några minuter att få ett vaccinationsbevis.

Svensk Travsport har genom samarbetet med Tickster tekniken för att scanna av vaccinationsbevis med samma utrustning som läser in biljetter för en smidig hantering.

Publicerad måndag 29 november 2021.