Dubbla V75 segrar till Westholm

Jörgen Westholm hade en bra helg när Sundbyholm arrangerade dubbla V75 tävlingar. Två V75 segrar till stallet och fina pengar i Breeder´s Crown finalen för treåriga hingstar och valacker.


På lördagen blev det en V75 seger till stallet. Santos De Castella spetsade enkelt hem Klass I försöket på fina tiden 1.12,3a/2140 meter och Jörgen Westholm gav inte favoriten Vice Versa Diamant några möjligheter, denna galopperade uppgivet i striden efter att ha försökt knäcka Westholms som är synnerligen effektiv i ledningen. Förstapriset i loppet var 110.000 kronor.

William vann ungdomsloppet

Ytterligare en V75 seger till stallet blev det på söndagen när William Ekberg skickade Reven Dejavu till ledningen i dagens STL-ungdomslopp. Trots tuff öppning så blev det knapp men säker seger före bra spurtande Certainly. Segertiden blev 1.13,0a och förstapriset i loppet var 100.000 kronor.

Fin femteplats för Global Concept

Westholm hade också två hästar i Breeder´s Crown finalen för treåriga hingstar och valacker. Bäst gick det för Global Concept som fick ett tuff lopp utvändigt ledande Francesco Zet, ett femtpris och 128.000 kronor in till premiechansade Global Concet. Ninepoints Lasse galopperade i inledningen.

Går mot nytt rekordår

Totalt tjänade stallet 545.000 kronor i Eskilstuna och Teamwestholm går mot ett riktigt rekordår. Med 17.250.000 kr inkört betyder det att tidigare rekordet redan är slaget och det är fortfarande nästan två månader kvar av året.

Publicerad måndag 8 november 2021.