Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

V86: Stark årsdebut av Made Of Stars

Ingen start på tre månader och en tuff inledning över lång distans.
Det bekom inte Made Of Stars som tog en imponerade seger på V86® tillsammans med David Grundmann.
– Vi hade inte fuskat med vinterträningen, sade hästens tränare Jörgen Westholm.


Made Of Stars blev hängande i spåren första 500 meterna innan han kunde överta ledningen. Tempo var högt och första varvet travades på 1.13,2. Sedan gick det lite lugnare och Made Of Stars hade gott om krafter kvar i sista sväng och upploppet blev odramatiskt.
– Det var en bra årsdebut och det var bra att vi vänta för han trivs bra utan framskor och aktionen såg bra ut, fortsatte Westholm.
En av omgångens största favoriter Mellby Illusion var inte till sin fördel i värmningen och ströks kort innan start. Det underlättade för Axel Ruda som Magnus A Djuse satsade offensivt med efter 500 meter och tog över ledningen. Tempot bedarrades och Axel Ruda stack undan till en lätt seger och fyraåringen har inlett året strålande med tre segrar på fyra starter.
Rikard N Skoglund tryckte av Sashay Kemp från start och satt i ledningen på några steg. Upploppet blev långt och Ottila Fri blev rejält närgången till slut. Favoriten Dixie Brick galopperade i en liten tight situation varvet före mål och tappade allt.
Ledning var också segerreceptet för Chapuy och Åke Lindblom. Första 200 meterna gick väldigt fort, men sedan fick Åke Lindblom sänka tempot och Chapuy höll undan utan större besvär och Lindblom bjöd på en ordentlig segergest.

Favoritparad på Momarken
Dimman låg tät över Momarken som fick ta över tävlingarna från Bjerke på grund av Covid 19. Den norska banan bjöd inte på några större överraskningar och det blev ingen utdelning på sex rätt och pengarna går över till nästa veckas omgång på Solvalla och Bergsåker.
V86-inledningen blev odramatisk. Frode Hamre fick ta över ledningen efter 400 meter med favoriten Admiral Knick och sedan var det spel mot ett mål och vinnaren gick i mål utan att behöva gå i botten.
– Det blev väldigt enkelt och han hade gott om krafter kvar, sade Frode Hamre.
Kristian Malmin litade helt på Reime Kongen och förivrade sig inte och avvaktade i kön. På upploppet var Reime Kongen snabbast och tog fjärde raka segern som ett brev på posten.
Favoriten i V86-5 Cash D.E. var inte alls samarbetsvillig och kastade sig i galopp direkt från start. Loppets snackhäst Chuck Yeager kördes till ledningen efter 500 meter och trots att han fuskade lite med travet i kurvorna var han i en klass för sig för Cato Antonsen.
Startraketen Always On Time tog som väntat ledningen och fick värste konkurrenten Patent Leather utvändigt. Always On Time blev ordentligt synad, men favoriten visade stort mod och höll undan för skrällen Ramona’s Fighter med ett huvud.
Åtta rätt betalar 3 468 kronor, sju rätt 50 kronor och ingen utdelning på sex rätt.

Fotnot: David Grundmann med Made of Stars, Lars Jakobsson / TR Bild.

DALASEGRAR UNDER SENASTE VECKAN

Dalatränade ekipagen har vunnit flera lopp under senaste veckan runt om Sverige. Dessa segrar finns listade nedan.

ESKILSTUNA, 2 MARS

I tisdags blev det tre dalasegrar på Eskilstuna. I kvällens femte lopp var David Grundmann först i mål med Jörgen Westholms Global Attention. Segertiden blev 1.14,4a 2140 meter och segern var värd 10.000 kronor. I sjunde loppet blev det seger för Hans G Eriksson med William Erikssons Topgear. Segertiden blev 1.15,4a 2140 meter och segern var värd 10.000 kronor. I följande loppet red Emilia Leo till seger Imakemyjokes som tränas av Eskilstuna-licensierade Anneli Ekman. Även här var segern värd 10.000 kronor och segertiden blev 1.17,3 2140 meter.

GÄVLE, 25 FEBRUARI

I torsdags på Gävle red Nathalie Bergström till seger i kvällens andra lopp Tingeling R.L. som tränas av Gävle-licensierade Fredrik Palm. Segertiden blev 1.16,2a 1640 meter och segern var värd 10.000 kronor. I femte loppet var Fredrik Linder först i mål med Catarina Grahn Westlunds Linus Boy. Segertiden blev 1.13,9 1660 meter och segern var värd 10.000 kronor.

SOLVALLA, 23 FEBRUARI (FLYTTADE TÄVLINGAR FRÅN ESKILSTUNA)

Förra veckans tisdag vann Jörgen Westholm med Parker kvällens första lopp på Solvalla. Segern direkt i tävlingsdebuten var värd 25.000 kronor och segertiden blev 1.17,4a 2140 meter.

Dalatravet gratulerar till segrarna!

Publicerad torsdag 4 mars 2021.