Foto: Maria Holmén, TR Bild

Läget med hemmalaget inför söndagens STL-tävlingar

Sedan ett antal år är det tradition med V75 Påskdagen på Dalatravet Romme. Inget undantag i år. Som vanligt är det bra kvalitet på tävlingarna och dessutom är intresset från hemmalaget på topp. Vi har som vanligt tagit en koll på ”de våra” som uttalar sig om söndagens starthästar.


V75-1:

4. MARRE’S DREAMBOY har gjort en start i år och var då riktigt fin vid seger. Jag har förhoppningar om att han skall vara med i toppstriden denna gång. Läget kan dock vara lite knivigt så galopprisken finns där, meddelar Jörgen Westholm.

7. MIO FLASH har fått ett passande läge. Han kan öppna bra och han trivs med att vara där framme i ett tidigt skede. Han har ju visat att han duger i V75.sammanhang så jag hoppas att han kan vara bland de tre även denna gång, säger Claes Eskilsson.

12. PRINCE KNIGHT har ett tråkigt startspår men är annars klart på rätt väg. Det behövs tur från bricka tolv men med klaff kan han mycket väl dyka om på en 3-4 plats, säger Jörgen Westholm.

V75-2:

4. LA MAURESQUE är helt okey formmässigt men har inte startat på några veckor. Allt verkar dock bara bra i jobben så vi räknar med att hon skall signera en fin insats. Är snabb från start och vi kommer att ladda. Kommer hon till spets kör vi där. Hon skall streckas, säger Jörgen Westholm.

5. DAUGHTEROFDARKNESS har gjort det bra i sina senaste starter. Har ett intressant läge och skall kunna få ett bra lopp. Det kan bli tufft att vinna men löser det bara sig på vägen så skall hon kunna tjäna fina pengar, säger Lena Wahlgren.

6. HUNDREDPROCENT UP kommer med två raka segrar och har verkligen get besked om att formen sitter där. Det är klart att motståndet nu är tuffare men får hon bara sitt rygglopp är hon blixtrande snabb sista biten. Hon skall ses med outsiderchans, säger Claes Eskilsson.

8. QEEN ROC årsdebuterade på bästa sätt. Fick då ett lämpligt rygglopp och tackade för draghjälpen genom att avgöra över upploppet till en enkel seger. Har tagit loppet på bra sätt och även om läget kunde ha varit bättre är jag optimist angående hennes möjligheter. Kommer hon bara till i loppet är hon med bland de tre, säger Joakim Elfving.

10. ISA var ok senast men fick stryk av en som för dagen var otroligt bra. När det nu handlar om medeldistans är jag nästan tacksam för ett bakspår. Vi slipper därmed vara med i startrusningen och får istället spara speeden. Med rätt lopp har hon en vass pollett till slut. Hon bör kunna knipa fina pengar. Kommer att gå utan framskor och eventuellt blir det norskt för första gången, förtäljer Fredrik Linder.

V75-3:

1. VIKENS EASY har fin form och har gjort det bra i årets starter. Innerspår är ett bra läge men jag är inte helt säker på att vi kan hålla ledningen. Han har vunnit från spets för mig tidigare men motståndet nu är tuffare så vi får se var vi hamnar. Det bör dock bli en position där framme någonstans och då skall han också kunna vara med och tampas om en plats, säger Linda Artursson.

4. GLOBAL ATTENTION har varit fin i två raka segrar. Det känns som att han utvecklas hela tiden. Har ett passande läge och bör kunna hitta ett vettigt slagläge i ett tidigt skede. Jag är optimist angående hans möjligheter att nå en plats i den främre träffen, säger Jörgen Westholm.

8. STIERNHÖÖKS SIRI har sällan någon tur med startspåren och inget undantag denna gång. Det gäller verkligen att det klaffar på vägen från ett åttondespår. Formen är annars så bra den kan vara. Hon avslutade rejält i spåren som tvåa senast. Med klaff är hon inte sämre än någon annan denna gång och hon skall ses med chans att dyka upp bland de tre, säger Anna Andersson.

V75-4:

4. HUGO BÄCK råkade ut för materialfel senast och kunde av den anledningen inte prestera på topp. Någon fara med formen är det dock inte. Har nu ett passande läge och han kommer att köras offensivt. Jag hoppas att han kan vara med och tampas bland de tre där framme, säger Jörgen Westholm.

9. GULI RUBIN håller fortsatt fin form och gör det riktigt bra. Möter nu tuff konkurrens men är ändå så vass att han skall kunna vara med och tampas om en framskjuten placering. Han kommer att gå i en jänkarvagn trots att det nu är voltstart, säger Jörgen Westholm.

V75-5:

7. FRANKLIN FACE galopperade oturligt in på upploppet senast. Hade i det läget en framskjuten placering på gaffeln. Han är dock inte osäker så det var mer ett olycksfall i arbetet. Har nu ett passande läge och är vad tuff konkurrens. Jag hoppas att han kan vara med i striden, säger Joakim Elfving.

8. URGENT CALL har gjort det bra i året starter. Senast blev det dock galopp men det missödet får jag ta på mig. Jag begärde helt enkelt för mycket av honom inledningsvis. Han har fortsatt fin form men möter nu knivskarp konkurrens och har dessutom sämsta tänkbara läge. Vi får inrikta oss på ett avvaktande lopp och en fin penningplacering. Han kommer nu att gå med skor, berättar Oskar J Andersson.

V75-6:

1. ACCOLADE har gjort tre fina lopp i år och det verkar som att formkurvan stadigt pekar uppåt. Har dock inte visat någon startsnabbhet så läget denna gång är inget som han kommer att ha någon nytta utav. Hans chans ligger i att tempot skruvas upp. Klaffar det på vägen är dock en plast bland de tre inom räckhåll, säger Oskar J Andersson.

4. RALLY HANS har varit riktigt fin i sina senaste starter. Senast valde Örjan att sitta kvar när attacken kom 900 kvar och blev därmed fast med alla krafter kvar. Eftersom han var obrukad senast väljer vi att starta direkt veckan efter. Har ett passande läge och som han sett ut på sistone borde han ses med bra chans att dyka upp I striden. Kommer nu att gå med bakskor, berättar Fredrik Linder.

V75-7:

2. REMARKAABLE FEET galopperade i lördags lite oturligt på väg mot ledningen. Han blev helt enkelt överforcerad så det var inget att säga om. Gör nu debut i högsta klassen och det är klart att omgivningen blir tuffare. Han kommer dock inte att göra bort sig men i första hand hoppas vi på en fin placering, säger Jörgen Westholm.

8. SIR HENRY P.HILL har gulddebuten avklarad men sumpade då sina möjligheter via galopp i sista kurvan. Visade dock att han duger även i dessa sammanhang så även om spåret är ett klart minus så hoppas vi på en fin placering, säger Jörgen Westholm.

11. ON TRACK PIRATEN var riktigt fin i lördags. Avslutade då sylvasst till en fjärdeplats och gav verkligen besked om att formen sitter där. Har återigen ett tråkigt startspår men det är bara att hoppas att det löser sig. Han har vunnit påskens guldlopp förr och har han bara lite tur med positionerna är han med i striden igen. Han går med skor även denna gång, säger Hans R Strömberg.

Fotnot: On Track Piraten vinner Super Lights lopp 28 december på Dalatravet Romme tillsammans med Magnus A Djuse i sulkyn, bild Maria Holmén / TR Bild.

Av: Lars Lindh

Publicerad tisdag 30 mars 2021.