Cassandra drömmer om en travkarriär

Cassandra Herrman har fått Svensk Travsports utmärkelse Årets unga förebild 2020. Cassandra är en tjej med många roller inom travsporten både som framgångsrik tävlingskusk och ledare på travskolan i Romme.


Vad betyder det att få utmärkelsen?

  • Det var jätteroligt att få en utmärkelse och att man kan vara en ung förebild som kan finnas med och bidra till att andra unga får upp ögonen för travsporten, säger Cassandra Herrman.

Cassandra är aktiv inom travskolan och i nomineringen kan man läsa bland annat: Cassandra är en tjej med många roller inom travsporten både som framgångsrik tävlingskusk och ledare på travskolan i Romme. 

  • I nuläget har jag mycket hand om kurser som assistent på travskolan och så finns jag med i kulisserna. Tränar några av hästarna och en annan viktig del att jag kunnat bidra med att låta andra yngre kuskar låna mina privathästar så de får chansen att köra, säger Cassandra.

Men det hon tycker är roligast inom travsporten är löpkörningen;

  • Körningen är det roligaste och det jag vill göra mest. Idag kör jag mest ponnyhästar men vi letar efter storhäst också.

Årets unga förebild hoppas på en fortsatt karriär inom travet, och målsättningarna är högt uppsatta.

  • Förhoppningen är att kunna gå så långt som möjligt och att kunna vara med och tävla bland de bättre, både som kusk och tränare, säger Cassandra.

Motiveringen lyfter också fram hennes förtjänster som ponnyuppfödare.

  • Vi har väldigt dålig bredd inom ponnyaveln så vi har valt att köra hingstar med annorlunda blodslinjer. Målet är att alla hästarna ska vara godkända och ha både tävlingsmeriter och blodslinjer, alltså prestations- och meritavel.

Skiljer det sig något mellan avel på ponnyer och storhästar?

  • Det är väldigt stor skillnad bland ponnyer mellan snabbloppare och en medelmåtta, målet är att få fram en både hållbar och snabb häst.

Och sist men inte minst, förutom äran innefattar priset, som delas ut vid ett senare tillfälle än som brukligt under Elitloppshelgen, ett stipendium på 10.000 kronor. 

Vad ska du göra för pengarna?

  • Planen med dem är att de ska gå till häst på något sätt, avslutar Cassandra.

 

Publicerad torsdag 6 maj 2021.