Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Sybille Tinters storform fortsätter!

Hon vinner vartannat lopp hon startar i.
På onsdagen höll Sybille Tinter sin svit under V86®.
– Hästarna verkar aldrig bli trötta, förklarade tyskan som lärt sig både språket och travsporten i sitt nya hemland.


Hon kom hit med sin far Klaus Kern som var, och i viss mån fortfarande är, en färgklick på svenska travbanor sedan början på 2000-talet. Nu har Sybille Tinter tagit över ansvaret för verksamheten och resultaten har aldrig varit bättre än denna vinter.

Tolfte årssegern kom genom Zidane D.E. som speedade ner konkurrenterna från tredje par utvändigt i händerna på Tomas Pettersson.

– Jag är superglad, jag är så nervös. Han fick ett drömlopp serverat av Tomas, jag gjorde hon rätt kuskval idag. Hästen kämpar alltid hela vägen in i mål, jublade Tinter som bara har storstallen Lugauer, Bergh, Nurmos och Redén före sig i segerlistan under 2021.
– Jag vet inte varför det går så bra just nu. Jag tränar inte mer och inte mindre än tidigare. Men hästarna har hittat formen och verkar älska snön, fortsatte tyskan som inte hade någon erfarenhet av nodiska vinterbanor när hon kom hit.
– I Tyskland brukar man säga att en häst som springer på brodd blir trött efter 500 meter. Det har jag med mig sedan barndomen. Därför kör jag väldigt sällan mina hästar med brodd runt om i lopp. Gärna brodd bak, men inte fram. De andra kanske tycker jag är tokig, men så gör jag, berättar Sybille Tinter.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad torsdag 18 februari 2021.