Foto: Maria Holm'en, TR Bild

Läget med hemmalaget inför lördagen

På lördag vankas det V75-trav på hemmaplan.
Banförhållanden är intressant i dessa dagar. Tungt värre var det på Mantorp i lördags och efter det har har flera tävlingar aningen ställts in eller flyttats,
På Romme i nuläget ser det dock riktigt bra ut. Under tisdagen var det snarast sommarbana som serverades. Det ser alltså lovande ut inför helgen men vädrets makter råder ingen över och snabbt kan förhållandena ändras.


Vi har som vanligt en genomgång av hemmalagets chanser.
På papperet ser det riktigt lovande ut då flera av våra tränare är optimistiska angående sina möjligheter.

Så här säger de:

V75-1:

1. Ara har ett fint läge och från ledningen ökar hans chanser markant. Senast stämde det inte på vägen så det loppet glömmer vi. Jag tycker att han skall passas denna gång. Går i en jänkarvagn och med ett open eye huvudlag, berättar Jörgen Westholm.

11. Red Hot Roadster har varit faktiskt känts ännu finare i jobben efter senaste starten. Det verkar faktiskt som att han stadigt utvecklas även om han fortfarande är stor och klumpig. Han är dock ingen häst som stressar upp sig och har i lopp aldrig varit trött. Han gör sitt men inget mer. Därför har man lite svårt att säga vad han egentligen kan. Spåret är chansartat och det gäller verkligen att han kan hitta igenom och det rätta ryggloppet. Han får smyga med och sedan gå till slut så får vi se hur långt det räcker. Går i en vanlig sulky och med ett halvstängt huvudlag. säger Emma-Sara Sjöberg

V75-2:

4. Guli Rubin trodde vi en hel del på senast men det hela ändade då i upploppsgalopp. Han hade helt enkelt ingen av sina bättre dagar. Han har dock varit bra i loppen innan så någon fara med formen är det inte. Har ett passande läge och med ny kusk kan det bli en extra kick. En plats bland de tre är inte borta. Går i en jänkarvagn och med samma huvudlag som senast, säger Jörgen Westholm.

V75-3:

4. Super Zantos verkar bara bra formmässigt och han har ju visat att han duger även i dessa sammanhang. Får han bara sitt smyglopp där framme någonstans och tempot skruvas upp så är han med bland de tre även denna gång. Han går i en jänkarvagn och med ett stängt huvudlag, förtäljer Ante Lisell.

9. Apollon de Kacy har inte startat på ett tag och saknar därmed lopp i kroppen. Distansen nu är dessutom i kortaste laget. Läget passar men det är ändå knappast något för spelarna. Han får smyga med och ta vad som bjuds. Går i en jänkarvagn och med ett open eye huvudlag, säger Jörgen Westholm.

10. M.T.Joinville ha faktiskt bättre form än vad man kan läsa sig till. Har dock inte haft den rätta turen i loppen på sistone. Ett bakspår är inget plus men vi hoppas att han kan hitta igenom och få ett vettigt slagläge. Blir det sedan tempo på loppet kan han, trots att kort distans inte är det ideala, spurta till sig en plats bland de tre. Han kommer att gå i en vanlig sulky och med ett vanligt huvudlag som är kompletterat med ludd på sidostolparna, säger Susanne Richter.

11. On Track Piraten håller fortsatt sin fina form. Han hade dock ingen tur med sig senast. Satt då fast med sparade krafter. Ett bakspår är naturligtvis chansartat men med lite flyt och en krävande bana så kanske han kommer in i matchen. Tungt underlag är ingen nackdel. Jag räknar med att han gör ett bra lopp och överpace gynnar hans möjligheter. Går som vanligt och inga ändringar är aktuella, menar Hans R Strömberg.

V75-4:

1. B.G.Arne signerade ett bra lopp som fyra i V75 senast. Har efter det haft det lite lugnt p.g.a. en lättare förkylning. Är okey igen och känns fin i jobben. Har ett intressant läge och skall från innerspår kunna få loppet. Helst ser vi att ha kan få rygg ledaren och sedan lucka till slut. Med klaff är han med bland de tre. Går i en vanlig sulky och med ett helstängt huvudlag, berättar Therese Bjurman.

2. Mascarpone Doc är en startsnabb rackare som nu har ett passande läge. Galopperade på väg mot spets senast men har innan det visat fin stabil form. I ett jämnt lopp är han tveklöst en av flera som skall passas. (referat om loppet på Mantorp 20 februari, då vi inte tyvärr nådde tränaren).

V75-5:

1. Give Me Ten känns fortsatt riktigt fin i jobben så formen sitter där. Hade inte turen på sin sida senast. Satt då fast bakom iskall hästar och gick i mål med sparade krafter. Har nu ett intressant läge och i kraft av sin startsnabbhet så är det mycket som talar för att vik når ledningen. Det är ett tufft lopp men slagen på förhand är han inte. Han kommer att gå i en jänkarvagn och med ett trekvartsstängt, berättar Klaus Kern.

2. Sign Me Up Too var riktigt fin vid seger senast. Allt har verkat bara bra efter loppet så formen är fortsatt lika fin. Har ett lämpligt startspår och jag kommer att ladda vad som går för spets. Jag är dock inte säker på att vi kan snuva Give Me Ten på ledningen. Det är lite av en chansning men från front ses han med segerchans men blir vi kvar utvändigt är det en mindre slant som gäller. Går i en vanlig vagn och med ett helstängt huvudlag, förtäljer Emilia Leo.

9. Remarkable Feet har gjort det bra hela vintern. Jag var nöjd med insatsen även i lördags. Det var ett knepigt underlag men han kämpade på bra. Han gillar täta starter så förhoppningen är att han med lite klaff på vägen är med i striden även denna gång. Läget passar bra. Han går i en jänkarvagn och med ett open eye huvudlag, säger Jörgen Westholm.

V75-6:

3. Västerbo Jolene har visat fin form och gör sitt jobb varje gång. Är vass till slut då hon får sitt rygglopp. Har inget emot den långa distans som nu serveras. Från ett hyggligt läge skall hon kunna spurta till sig en plats där framme någonstans. Inga utselningsändringar är aktuella, säger Kajsa Frick.

7. East Doris gjorde come back senast och gick då helt okey som sexa. Har säkert gått framåt med det loppet i kroppen. Kan öppna riktigt bra så från springspår är ledningen inom räckhåll. Vi får sedan se om det kommer någon lämplig att släppa till. Med klaff är hon inte helt borta. Går i en vanlig sulky och med ett kvartstängt huvudlag vilket hon har haft hela tiden. Den här gången får hon också rycktussar som kan ge en extra kick, säger Leif Jonsson.

13. Lyx Håleryd har visat fin form och var godkänd även senast som trea. Hamnade då i dödens men höll bra. Har ett chansartat läge men blir det bara tempo och hon får ett rygglopp är hon som bekant sylvass i spurten. Är en av de som kan dyka upp i segerstriden. Går i en vanlig sulky och med norskt huvudlag, menar Joakim Elfving.

V75-7:

8. Volare Gar känns riktigt fin så formen sitter där. Jag hade dock helst sett att vi hade fått ett spår längre in på vingen. Från ett åttonde är det mer chansartat men han är startsnabb och jag tror att Carl Johan kommer att ladda första biten. Löser det sig på vägen är han bra nog att vara med i striden. Han kommer att gå i en jänkarvagn och det trekvartstängda huvudlag som han haft tidigare, säger Sybille Tinter.

12. Dark Roadster känns riktigt fin och det verkar som att ha börjar fatta på allvar vad det här går ut på. Vi har dock haft otur i spårlottningen och från bricka tolv är man utelämnad. Det gäller verkligen att man har tur på vägen och hittar igenom till ett vettigt slagläge. Dessutom behövs tempo på loppet för att han skall komma till sin rätt. I kraft av läget är det bara en outsiderchans. Han går i en vanlig sulky och med ett öppet huvudlag, berättar Emma Sara Sjöberg.

Dalatravet önskar lycka till!

Fotnot: Red Hot Roadster vinner med Oskar J Andersson i sulkyn ett V75-lopp på Dalatravet Romme 28 december före Leif Witasp och Jacoby Keeper, bild: Foto-Mike.

Av: Lars Lindh

Publicerad tisdag 23 februari 2021.