Westholm till 20 miljoner

Jörgen Westholm hade en fin julhelg och passerade milstolpen i 20 miljoner inkört som tränare. Två V75 segrar med Fenix Brick och Carry Cash låg bakom den tunga spurten som gjorde att Salatränaren nådde årets mål med flera dagar till godo.


Team Westholm har haft ett fantastiskt år och tidigare års rekordsiffror slog han tidigt under året. Med bara några veckor kvar såg målet retligt nära ut. Men då la Jörgen Westholm i en extra växel.
- Jag får väl lov att åka till Umåker, sa han till undertecknad efter V75 på Romme. Och sagt och gjort, han lastade in två hästar och tog långresan norrut.

Långresan gav utdelning

Facit, trots att omgångens största favorit Eigelands Fredrik som blivit upphetsad av omstarterna så blev det en seger med fine Fenix Brick. Segerreceptet stavades ledning från start till mål på 1.15,7a/2140 meter. Förstapriset var 110.000 kronor.

Carry Cash fixade 20 miljoner

Under Solvallas traditionella annandagstrav så blev det ytterligare en V75 seger, och en välbetald sådan. Carry Cash för dagen körd av Örjan Kihlström fick en fin resa i ryggar och kämpade storstilat genom slutkurvan i årets upplaga av hästägarkannan. I ett rafflande upplopp kunde det femåriga stoet fånga in ledande Triton och hålla ifrån sig bra spurtande Djokovic. Förstapriset i loppet var hela 300.000 kronor och vips passerades 20.000.000 med råge. Segertiden blev 1.15,3/3.160

- Jag är fantastisk nöjd över det så klart, sa Rommetränaren stolt.
- Örjan sa att hon var slagen en stund men hon kontrade, konstaterade Jörgen Westholm nöjt.

Och hade inte Made Of Stars med chefen själv i sulkyn varit nära att galoppera på upploppet så vete tusan om det inte kunde ha blivit en stalldubbel.

Av:Erik Ersson, Dalatravet

Publicerad måndag 27 december 2021.