Två Dalahästar till Derbyfinal

Oskar J Andersson och Jörgen Westholm kvalade in varsin häst till Derbyfinalen på Jägersro den 5 september.


Bra spurt av Marre´s Dreamboy

Först ut var Marre´s Dreamboy som för första gången fick Örjan Kihlström i vagnen. Maharajah sonen fick en resa i tredje par utvändigt med en av förhandsfavoriterna till Derbysegern, Önas Prince, i ledningen. På sista bortre långsidan skickade Örjan Kihlström iväg Marre´s Dreamboy som svarade för en mycket bra avslutning. Över upploppet närmade han sig favoriten och höll undan för vasst spurtande Hulk Sisu.

Segertiden för Önas Prince blev 1.13,2a/2.640 meter och Marre´s Dreamboy travade tiondelen långsammare. Norchri AB äger och Jörgen Westholm tränar.

Readly knep andraplatsen efter sen lucka

Readly Lavec som kördes och tränas av Oskar J Andersson var andra Dalahästen att kvala in till Svenskt Travderby. Efter att ha pressat sig förbi ledande andrahandsfavoriten Elegant Ima och sedan släppt ledning till denne blev det en resa i rygg på ledaren för Readly Lavec. In i sista sväng såg det fortfarande mörkt ut men Oskar J Andersson tråcklade sig ut i början av upploppet och ryggade vinnaren Henry Flyer Sisu över upploppet. Segervägen underlättades av att favoriten Mr Mah Can galopperade.

Henry Flyer sisu vann loppet på 1.12,9a/2.640 meter och Readly Lavec kom i mål på 1.13,1a/2.640 meter. Readly Lavec ägs av Easy Kb.

Startspåren i Derbyfinalen

Finalen av Svenskt Travderby körs söndagen den 5 sepember. Vinnaren får 2 miljoner i förstapris. Både Marre´s Dreamboy och Readly Lavec är premiechansade och får alltså dubbla prissumman om det lyckas knipa en penningplacering i finalen. Siffran inom parentes berättar i vilken ordning hästarna fick välja startspår.

2 640 meter autostart, 2 000 000 kronor i förstapris

  1. Brambling – Daniel Redén (2)
  2. San Moteur – Björn Goop (1)
  3. Önas Prince – Per Nordström (3)
  4. Henry Flyer Sisu – Timo Nurmos (4)
  5. Calgary Games – Timo Nurmos (6)
  6. Marre's Dreamboy – Jörgen Westholm (8)
  7. Global Badman – Daniel Wäjersten (10)
  8. Kuyt F.Boko – Paul J Hagoort (11)
  9. Chiru – Timo Nurmos (5)
  10. Digital Races – Christoffer Eriksson (7)
  11. Titan Yoda – Jennifer Persson (9)
  12. Readly Lavec – Oskar J Andersson (12)

 

Publicerad onsdag 25 augusti 2021.