Oskar J och Bouillabaisse vann E3 uttagning

Det blev en bejublad hemmaseger i det första uttagningsloppet för 3 åriga ston på Romme när Bouillabaisse och Oskar J Andersson ledde loppet från start till mål. Från innerspåret höll man enkelt upp ledningen.


  • Jag har inte testat henne från början, men det kändes som att skulle kunna öppna från innerspår, sa Oskar J Andersson i vinnarcirkeln.

Oskar fick hålla nere tempot och hårt betrodde Breeze som placerades utvändigt var inte intresserad av att trycka upp tempot och varvet passerades på 1.16 tempo.

  • Det blev lite låst och det var såklart tacksamt. Hon var inte toppad idag och man kunde drömma om att det skulle räcka till en finalbiljett och att vi kan toppa henne till finalen, sa Oskar i vinnarcirkeln.

Bouillabaisse försvarade sig över upploppet och höll bekvämt undan för tappra Breeze och bra spurtande Chatty Kronos som fick en tuff resa i spåren.

  • Det har hela tiden känts som att det är en häst för de stora loppen. Hon gick med full fart över mål och vet vad som förväntas av henne. Och jag tror allt att hon är lite bättre till finalen, sa Oskar i vinnarcirkeln.

Förstapriset i loppet var 100.000 kronor och segertiden blev 1.14,2a/1640 meter. Äger hästen gör Stillweel Avenue AB och Katrine Biderman och Marie Rongione är uppfödare.

E3 finalen körs på Gävle den 21 augusti och förstapriset är 975.000 kronor. 

Publicerad fredag 6 augusti 2021.