Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Hemmatränarna dubblade på årspremiären

Idag var det dags för årspremiär med lunchtrav på Dalatravet Rättvik. Det slutade med dubbelsegrar för två av våra hemmatränare, Oskar J Andersson och Jörgen Westholm.


OSKAR DUBBLADE

Oskar J Andersson tog en säker spetsseger med Luna Nera Doc som segrade på 1.15,0a. Äger gör Svensson Håkan B & HB Trend Center och segern var värd 25.000 kronor.

Samma segerrecept var det tal om när Rulle Roc kunde ta en tämligen överlägsen seger efter att ha forcerat sig till ledningen i inledningen av loppet. Zola Boko avkomman tog karriärens första seger i tredje starten till glädje för ägande Twigs E HB, Strängnäs. Segertiden blev 1.17,6 och förstapriset var 25.000 kronor.

DUBBELSEGER TILL WESTHOLM

Jörgen Westholm ville inte vara sämre och kunde också bokföra sig för en dubbelseger i årspremiären. Men det började illa för storfavoriten Parker som inledde loppet med galopp. Efter att ha släpat en bit bakom fältet bet det bra när Westholm styrde på i spåren och efter att ha vilat i rygg på ledaren var det inget snack om var segern skulle gå. Parker tog tredje segern i tredje starten och kom i mål på 1.15,9a. S G:s Potatis AB, Hedemora och Jörgen Westholm äger och har fött upp den snygge Bird Parker hingsten som ser ut att gå en spännande sommar till mötes. Segern var värd 25.000 kronor.

Jörgen avrundade tävlingsdagen med att rinna undan till en överlägsen seger från ledningen i P21 loppet. Santos De Castella tog ledningen utan besvär och vann överlägset på 1.15,4. Team Westholm AB, m fl och segern var värd 10.000 kronor.

Publicerad tisdag 6 april 2021.